Paroubek: Babiš na vlně populismu

21.09.2016 11:15

Nemnohá česká média přinášejí informaci o tom, že na konferenci Institutu pro politiku a společnost, což je organizace spadající do portfolia hnutí ANO a Agrofertu, nastoupil ministr Babiš důsledně a opět na cestu populismu.

Paroubek: Babiš na vlně populismu
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Na konferenci hnutí ANO byl pozván například šéf liberální, a tedy silně prounijní, frakce Evropského parlamentu (Aliance liberálů a demokratů) Guy Verhofstadt, který se domníval, že je mezi svými – proevropsky laděnými politiky. Ve svém velkém a jako vždy brilantním proslovu plédoval tento bývalý předseda belgické vlády pro posílení Evropy a její větší integraci.

Naopak A. Babiš, který dobře chápe, že se blíží krajské a senátní volby, se vyjádřil, že má pro odchod Velké Británie z EU pochopení. A to s ohledem ke svým zkušenostem s byrokracií v Bruselu. Europoslanec Telička se sice snažil šéfova slova trochu zmírnit, ale jednou vyřčená slova už nejde do úst vrátit ani párem volů.

Babiš pak před novináři obhajoval svou údajnou nadsázku tím, že má prý pro odchod Velké Británie z EU pochopení, neboť tím tato země ušetří velké peníze. Pan ministr uvedl částku 135 miliard korun, kterou Britové zatím každoročně odvádějí do unijního rozpočtu. Samozřejmě již neuvedl částku, kterou z evropského rozpočtu dostávají méně rozvinuté britské regiony a neuvedl ani přínos, který má Velká Británie z volného evropského trhu, který je příležitostí pro britské zboží a služby, což je velkým přínosem také pro britský státní rozpočet.

Babiš si prostě nemůže pomoci. Snaží se říci lidem to, co chtějí slyšet…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.