Paroubek: Babišonoviny opět zazářily

29.05.2014 15:47

Předevčírem mi přišly čtyři otázky a já na ně prakticky hned odpověděl. Babišonoviny aneb MF Dnes si vyfabulovaly, že místopředseda strany LEV 21 Michek z peněz firmy, kde je zaměstnancem, financuje volební kampaň strany.

Paroubek: Babišonoviny opět zazářily
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Již před časem jsem redaktorce MfD Bártové sdělil, že pan Michek za minulý rok vydělal svými podnikatelskými aktivitami několik milionů korun a že tedy peníze ze zaměstnaneckého poměru ve firmě Geodis byly zlomkem jeho příjmů. Psát, respektive naznačovat, že Geodis Brno, jehož je P. Michek od října 2013 generálním ředitelem, tone v dluzích a že to má souvislost s financováním volební kampaně strany LEV 21, je bohapustá lež a babišovská prasečina.

Uvádím doslovné znění otázek redaktorky Bártové a doslovné znění mých odpovědí na tyto otázky:
Jak vnímáte skutečnost, že místopředseda Vaší strany a sponzor Petr Michek řídí firmu (Geodis Brno), která dluží státu na sociálním pojištění a která dluží miliony korun firmám za neuhrazené faktury?

Pokud vím, a pan Michek to může kdykoliv dokumenty doložit, pan Michek nastoupil jako generální ředitel GB v podstatě pro krizové řízení a revitalizaci společnosti v říjnu 2013. Problémy ve financích firmy GB, které naznačujete, vznikly před jeho nástupem do funkce. P. Michek tedy nebyl součástí problému, ale podílí se na jeho řešení. Finanční situace firmy se od té doby změnila k lepšímu. Pod vedením nového generálního ředitele Michka soud odmítl dva insolvenční návrhy.
Objevuje se spekulace, že ze zmíněné firmy jsou vyváděny peníze. Můžete vyloučit, že by tato společnost přímo či nepřímo financovala Vaši stranu či kampaň?

To jsou spekulace, pokud jde o financování strany LEV 21, které nejsou podepřeny realitou. Zatím to vypadá, že jediná, kdo tyto, kdo tyto spekulace je připravena šířit, je MfD.
Jak si vysvětlujete, že výše zmíněná společnost, její mateřská (GEosyntax) a dceřiná (Argus Geosystém) sídlí ve stejném domě jako Vaše strana?

Na to, proč tomu tak je, se zeptejte majitele objektu, který s nimi uzavřel nájemní smlouvu, o jejíchž parametrech nemám nejmenší tušení, tato jednání jsem neovlivňoval. Ke konci minulého roku strana LEV 21 z důvodu úspor ukončila ve Vámi zmíněném domě nájem nebytových prostor ve II. patře a v přízemí. A tím byla možnost tyto prostory pronajmout.
Odkud a jak dlouho se znáte s Milošem Červenkou?

Pana M. Červenku jsem v minulosti viděl jednou jedinkrát ve společnosti jednoho radního hlavního města Prahy někdy před deseti až dvanácti lety. A pak znova až v závěru minulého roku

Paní redaktorka zkreslila to základní. Pan Michek se stal generálním ředitelem pro krizové řízení a revitalizaci společnosti v problémech v říjnu 2013. Problémy firmy tedy převzal a úspěšně je řeší. Její text je jen dalším ze seriálů pokleslosti babišonovin alias MfD

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce