Paroubek: Debakl ČSA se promítá do mezd

13.01.2015 18:09

Poslední informace z ČSA hovoří o tom, že vedení ČSA chce platy svých zaměstnanců snížit o 40 %. To je skutečně děsivý propad platů, se kterým budou zaměstnanci ČSA jen těžko souhlasit.

Paroubek: Debakl ČSA se promítá do mezd
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Takto špatná ekonomická situace ČSA vyvolává potřebu zabývat se nedávnou minulostí této společnosti, která po roce 2006 rozprodávala svá produktivní aktiva tak mohutně, že už v roce 2011 neměla co prodávat a z čeho se držet nad vodou.

Odpovědnost za tuto situaci v ČSA nesou především ti, kteří aerolinie v dané době vedli, tedy ministři financí Kalousek a Janota (o mrtvých jen dobře), ale také například pan Kočárník, který naskočil vypomoci do orgánů společnosti aktivizován tehdejším vedením ministerstva financí.

Poté, co byly v letech 2007–2010 vyčerpány možnosti odprodejů aktiv, došlo de facto k zapojení ČSA do Českého aeroholdingu, který využíval přebytkového rozpočtu ruzyňského letiště k sanaci ztrát ČSA.

Je zajímavé, že současnému ministrovi financí Babišovi naprosto chybí odhodlání rozkrýt, kdo stál za vytunelováním ČSA, které ve svém důsledku vedlo k prodeji minoritních majetkových podílů ČSA Korejským aeroliniím v podstatě za babku.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace