Paroubek: Drahošovo nejasné poselství

18.01.2018 18:50

Každý, kdo je rozhodnut jít k druhému kolu prezidentské volby, by si měl pečlivě přečíst rozhovor vyzyvatele prezidenta Zemana Jiřího Drahoše ve včerejším Právu.

Paroubek: Drahošovo nejasné poselství
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Paroubek ve studiu PL TV

Pan Drahoš je jistě muž s vysokou inteligencí a člověk, který je schopen hledat kompromisy. Ale po přečtení rozhovoru je těžké si představit, že by Jiří Drahoš mohl například moderovat složitá jednání mezi politickými stranami při vzniku koaliční vlády a že by byl státníkem, který by byl plně respektován těžšími politickými váhami při potřebě takovýchto jednání.

V rozhovoru se projevuje jistá Drahošova posedlost zpravodajskými službami, které podle něj údajně působí i na politický systém a ovlivňují volební výsledky. Neříkám, že to tak nemůže v určitém omezeném rozsahu být, ale tyto vlivy na výsledky voleb bych zrovna nepřeceňoval. Tentokrát aspoň Drahoš v rozhovoru vynechává své dřívější zmínky o vlivu ruských zpravodajských služeb na českou politiku. A pokud je schopen se ztotožnit s teorií o údajné ruské hrozbě, pak je schopen se ztotožnit i s razantním navyšováním českých vojenských rozpočtů o desítky miliard. A tyto peníze pak budou chybět ve školství, zdravotnictví, v sociální oblasti i jinde.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Pan Drahoš je pevným stoupencem politiky velmi kontroverzního zákona o církevních restitucích. A není ochoten akceptovat myšlenku zdanění finančních náhrad církvím. A to je tak vše, co se z dnešního více jak jednostránkového rozhovoru s Jiřím Drahošem v Právu můžete dozvědět.

Z tohoto hlediska je vidět, že Miloš Zeman je názorově někde jinde. Přestože s řadou jeho názorů nesouhlasím (například s jeho názorem na potřebu přemístit českou ambasádu v Izreali z Tel Avivu do Jeruzaléma, nebo s jeho názorem na stokorunový poplatek ve zdravotnictví za poskytnutí ambulantní zdravotní služby), je stále pozoruhodnou osobností mezinárodního formátu s vysokým charizmatem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…