Paroubek: Dvacet milionů pro V. Bártu

16.02.2017 8:35

Přiznám se, že Vít Bárta mi nikdy jako politik nebyl sympatický. Představoval podle mě esenci populismu. Jeho strana Věci veřejné byla účelově založena k tomu, aby odlákala část voličů od ČSSD, a to tak, že předstírala, že je programově vlastně totéž anebo téměř totéž jako sociální demokracie.

Paroubek: Dvacet milionů pro V. Bártu
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Po sněmovních volbách v roce 2009 se pak Bártova strana pochopitelně přiklonila ke spolupráci s pravicovými stranami TOP 09 a ODS. Společně vytvořily vládu neustálých hádanic, rozepří, mediálních přestřelek, korupčních pokusů a skandálů, a velmi významnou roli v tom sehráli právě Věci veřejné a Vít Bárta.

Nicméně rozhodnutí městského soudu je o něčem jiném, V. Bárta se u Obvodního soudu pro Prahu 1 dovolával spravedlnosti pro sebe, s požadavkem na 20 milionů korun náhrady od státu za utrpěnou újmu za dva roky trvající nedůvodné obvinění ze strany policie a věci s ním spojené. Bárta byl samozřejmě během těch dvou let politickým páriou, který byl, i díky velké části médií, předem odsouzen, ačkoli se nevědělo za co a ani na jak dlouho.

Městský soud v Praze nyní odmítl rozsudek obvodního soudu pro Prahu 1, kterým Bártovi nebyla přiřčena náhrada ve výši 20 milionů korun. Dvacet milionů je pro stát, myslím, dost peněz, ale pokud policie a státní zastupitelství pochybily, a Obvodní soud pro Prahu 1 vlastně implicitně také, měly by tyto instituce, resp. tedy zejména policie a státní zastupitelství, nést následky a náhrada pro Bártu by byla zcela oprávněná. Bárta mi sice možná není sympatický, ale zdá se, že jeho nárok je více nebo méně spravedlivý…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…