Paroubek: Je omezení armádních misí opravdu fatální?

16.05.2018 10:13

Česká pravice a ministerstvo obrany se snaží strašit českou veřejnost, že prý nenavýšení počtů vojáků české armády v zahraničních misích může vést ke snížení důvěry našich spojenců v ČR.

Paroubek: Je omezení armádních misí opravdu fatální?
Foto: hns
Popisek: Jiří Paroubek v půlnočním rozhovoru

A pro úplné hlupáky se dodává, že se to týká našich spojenců, a to nejen těch v NATO, což bych snad podmíněně ještě chápal, ale také těch v Evropské unii. Už vůbec nevím, co s tím má Evropská unie co dělat.

Vždyť jsou v ní neutrální státy jako je třeba Rakousko nebo Finsko a zejména Rakušanům je úplně fuk, co se děje třeba v Mali. Kromě toho česká pravice předpokládá, že průměrný český daňový poplatník, jehož stojí zahraniční armádní mise nemalé peníze, nečte ani český tisk. Třeba právě z českého tisku by se i nepříliš pozorný čtenář mohl dozvědět, že např. Britové stáhli svůj vojenský kontingent z Afganistánu a ponechali tam jen nebojové složky a vůbec nic se nestalo. Nikdo ani poté nepochybuje o tom, že Britové jsou jedni z nejvěrnějších spojenců Spojených států, se zvláštními, tedy mimořádnými, vztahy k našemu společnému klíčovému spojenci. Prostě česká média, kde pravicoví novináři zaměňují fakta za skutečnost a taktéž působící pravicoví politici se snaží lží coby pracovní metodou omámit českou společnost.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Komunisté, pokud střízlivě vnímám jejich požadavek na vznikající vládu, nechtějí zrušit mise armády ČR v zahraničí, ale nechtějí je jen početně navyšovat. Nechtějí navyšovat počty vojáků v misích v situaci, kdy naši věrní spojenci z těchto misí odcházejí. Konečně, je to legitimní téma, levicové téma, kterým připomínají komunisté, že přes svou ochotu podpořit vládu miliardáře, jsou ještě levicovou stranou. To, že představitelé české pravice straší českou veřejnost, to už patří k jejich politické výbavě, ale věcné argumenty, kromě těch emočně podbarvených, na jejich straně nejsou. Pokud jde komunistům jen o toto, tedy zmrazit počty českých vojáků v zahraničních misích, je to jistě řešitelná a přijatelná záležitost.

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace