Paroubek: Je třeba ukázat na ty, kdo zavinili současné masivní propouštění zaměstnanců ČSA

24.09.2014 15:57

V médiích se objevila zpráva, že ČSA chtějí propustit třetinu zaměstnanců, piloty, stevardy i administrativní pracovníky. Propuštěno má být 172 z 371 stevardů, 77 z 232 pilotů a 66 z 268 administrativních pracovníků. Odbory celkem pochopitelně s tímto krokem vedení ČSA nesouhlasí. Nový majitel ČSA však postupuje v souladu s koncepcí, snižování výdajů, kterou každý racionálně uvažující člověk musel očekávat.

Paroubek: Je třeba ukázat na ty, kdo zavinili současné masivní propouštění zaměstnanců ČSA
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Zcela se ale přechází, proč se ČSA do takové prekérní ekonomické situace, která vyústila prodejem této firmy za hubičku zahraničnímu investorovi, dostaly. V ČSA došlo mezi lety 2007–2010 k masivnímu tunelování, a to pod bedlivým dohledem zejména pánů Janoty, Kalouska, Kočárníka a dalších.  V těchto letech byla z ČSA postupně rozprodávána funkční aktiva v rozsahu zhruba 8 – 9 miliard korun a peníze stržené za tato aktiva byly průběžně používány ke krytí provozních ztrát. Tento postup pochopitelně není uplatňovatelný do nekonečna, je možné jej používat jen do té chvíle, dokud je co prodávat. A ta situace, kdy už nebylo co prodávat, jednoho dne nastala.

Je velmi zajímavé, že tomuto olbřímímu tunelování zatím vůbec nikdo nevěnuje pozornost. Doporučuji proto vládním poslancům, aby tuto záležitost probrali při eventuální parlamentní diskusi na téma současné situace na ministerstvu dopravy. Možná, že podbod při tomto projednávání by se mohl jmenovat: „Jak připravit stát o národního leteckého přepravce a kdo to dokázal.“

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…