Paroubek: Komunista Ondráček přišel na paškál

06.03.2018 7:37

Andrej Babiš v posledních dnech udělal několik zajímavých tahů. Jeho vláda v demisi uspořádala marketingové zasedání ve Zlíně.

Paroubek: Komunista Ondráček přišel na paškál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Vláda v demisi by ale neměla činit žádné závažné politické kroky a její členové by měli sedět na svém pozadí na ministerstvech a měli by „makat“. Je jen otázka, jaký smysl mají, kromě podpory rostoucích volebních preferencí hnutí ANO, návštěvy celé vlády v krajích. Kromě hezkých řečí na adresu kraje to žádný velký přínos pro republiku a pro kraj nenese.

A. Babiš na svém facebooku sdělil (možná ale, že jen blufoval), že jeho vláda i v druhém pokusu bude vládou menšinovou, složenou čistě z nominantů hnutí ANO. A že jeho návrh zní, aby tuto vládu podpořili ve sněmovně komunisté a sociální demokraté. Pro sociální demokracii nemá jistě takové skautsky pojaté souručenství na podporu vlády žádný smysl. Strana by měla plnou odpovědnost za činnost vlády, ale veškeré benefity (politické a marketingové), by získávalo jen a jen hnutí ANO. To by nové vedení ČSSD muselo být složené z úplných politických analfabetů, aby na toto přistoupilo.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Třetí trik, který A. Babiš předvedl, se týká před pár dny zvoleného komunistického předsedy komise pro kontrolu činnosti GIBS. Pro Babiše přestalo být komfortní spojovat se s nově zvoleným šéfem této komise Ondráčkem v situaci, kdy část jeho protivníků na politické pravici došla k názoru, že Ondráčka použije k oslabení pozice premiéra Babiše a hnutí ANO ve společnosti. A. Babiš nechce nést žádné politické riziko a už vůbec se mu nechce do politické obrany kovaného komunisty, který ani dnes není schopen, coby bývalá policejní mlátička, projevit pokoru a za svou někdejší službu u SNB se omluvit. Dnes mají v 11 českých a moravských městech vypuknout protestní shromáždění komunistožroutů.

Pan Ondráček udělal všechno pro to, aby se znepokojení nad jeho volbou z okrajové společenské záležitosti stalo v těchto dnech politicky věcí klíčovou. I A. Babiš byl normalizačním komunistou, ale se svou minulostí se dokázal rozejít a netrpí žádným sentimentem. A tím méně chce být spojován s jiným normalizačním komunistou, který dosud neprozřel a nést politické náklady při jeho obhajobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…