Paroubek (LEV 21): Bakalův slib nájemníkům bytů OKD

11.11.2014 17:29

Jsem rád, že prezident Zeman nezapomněl na jeden ze svých klíčových předvolebních slibů a připomněl multimiliardáři Bakalovi, jehož společnost NWR je ve vážných finančních problémech, aby splnil svůj veřejně daný příslib nájemníkům bytů OKD prodat jim tyto byty za pro ně finančně výhodných podmínek.

Paroubek (LEV 21): Bakalův slib nájemníkům bytů OKD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Jak známo, bytů OKD je 44 tisíc a jejich hodnota se podle znalců realitního trhu v kraji pohybuje okolo 35 miliard korun. Pan Bakala je tak v průběhu času používal jako zástavu na úvěry z bankovního sektoru, které používal pro jiné své podnikatelské záměry.

Kolem uzavření kupní smlouvy na odkoupení minoritního podílu OKD se na straně Z. Bakaly pohyboval i Radek Pokorný, alter ego současného předsedy vlády B. Sobotky, a stát v této věci zastupoval právě současný premiér a tehdy ministr financí B. Sobotka. Myslím, že by stálo za to, aby se také premiér Sobotka, který má v této věci tunu másla na hlavě, připojil k tlaku na multimiliardáře Bakalu, pokud jde o splnění veřejného závazku odprodat byty OKD jejich nájemníkům, a to za pro ně výhodných finančních podmínek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…