Paroubek (LEV 21): Děsivé fantazie A. Babiše

02.10.2014 19:15

V rozhovoru pro svůj věstník MfD uvedl Babiš mimo jiné to, že kdyby nebyl ministrem financí, bavilo by ho být pražským primátorem, protože věří, že na takovém místě by měnil věci rychleji a konkrétněji než v rámci koalice.

Paroubek (LEV 21): Děsivé fantazie A. Babiše
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Babiš není ve svých veřejných vystoupeních korigován médii, koaličními partnery a ani vlastními osobnostními „kontrolkami“. Jediný, kdo jej v parlamentu napadá (a někdy zcela nevybíravě), je zcela zprofanovaný nejlepší ministr financí všech dob M. Kalousek.

Hnutí ANO se v obcích, kde kandiduje, vůbec nezatěžuje nějakým programem. Ještě nikdy žádné politické uskupení nebylo jen a jen marketingovým projektem, jakým je právě hnutí A. Babiše.

Než Babiš zase začne uvažovat o nějaké jiné prestižní funkci, počínaje funkcí pražského primátora přes funkce, jakou jsou například předseda Evropské komise či generální tajemník OSN, doporučil bych mu, aby dal do pořádku své současné záležitosti.

Jeho ministři jsou s přehledem nejslabšími články současné vlády. Odcházející ministryně pro místní rozvoj a nastávající eurokomisařka V. Jourová na MMR neudělala nic významného pro řešení „staré“ finanční perspektivy 2007–2013 a nepřipravila mimořádně důležitou ani novelu zákona o veřejných zakázkách podle nové evropské legislativy, a to přesto, že ta stará prakticky způsobuje ochrnutí veřejných investic. Prostě, krom příjemného úsměvu a krásných řečí, jež se jí linou z úst a které by se daly rovnou tisknout, nepředvedla V. Jourová na MMR vůbec nic. Ministr Prachař je chaot na úrovni Bárty či Žáka a ministerstvo se za jeho působení za tři čtvrtě roku neposunulo ani o milimetr pozitivním směrem. Ministryně Válková je možná výbornou akademickou funkcionářkou, ale bohužel je také zcela neschopnou manažerkou, a tedy i ministryní. A ministr obrany Stropnický je pouze echem svých poradců; nic neudělal, ale co je pozitivní, za tři čtvrtě roku také nic nijak zvlášť nezkazil. Ministr životního prostředí Brabec na svém ministerstvu cosi kutí, nikdo neví co.

Neschopnost ministrů hnutí ANO je prostě skutečně kolosální a mají jediné štěstí, že Babiš je majitelem velkého mediálního impéria a je i s ostatními médii ve velmi přátelské neutralitě, takže jejich působení mediálně nevyznívá tak tragicky.

Jediným ministrem za hnutí ANO, který snese náročnější měřítko, je ministr financí Babiš. Lepší je ale především z toho důvodu, že jeho předchůdcem je zcela neschopný a zcela nekompetentní M. Kalousek.

Andrej Babiš by se zkrátka měl vrátit na zem a začít „makat“.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce