Paroubek (LEV 21): Od soudnictví Rychetského spravedlnost nečekám

13.11.2014 13:45

Neznám zatím všechny detaily rozhodnutí Vrchního soudu v Praze, nicméně proti rozhodnutí soudu první instance došlo k jistému posunu, v tom, že soudce přehodnotil původní rozhodnutí, že krom omluvy J. Ovčákovi na serveru Vaše věc a zaplacení odškodného ve výši 50 000 korun se musím také na vlastní náklady omluvit Ovčáčkovi v inzerci Práva.

Paroubek (LEV 21): Od soudnictví Rychetského spravedlnost nečekám
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

To by znamenalo zaplatit pokutu nikoli 50 000, ale zhruba 200 000 – 250 000 korun. Podle rozhodnutí Vrchního soudu se přes Právo omlouvat nemusím.

Jsem připraven podat dovolání i proti tomuto rozhodnutí, a to k Ústavnímu soudu, jehož fungování jsem si několikrát dovolil kritizovat. Např. za rozhodnutí tohoto soudu ve věci zrušení ústavního zákona, kterým se zrušily mimořádné volby vyhlášené na říjen 2009. Neočekávám proto spravedlnost a připravuji se na řešení sporu u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku.

Pan Ovčáček mě jako redaktor Práva dlouhá léta osobně napadal a vypomáhal si přitom lží, či v lepším případě polopravdou. Jak se nyní ukazuje, byl na takovém postupu dlouhodobě domluven s M. Zemanem (nebo s někým z jeho nejbližšího okolí). Potřebovali, abych zmizel z čela ČSSD, protože jako předseda sociální demokracie bych nikdy nepřipustil, aby se M. Zeman stal prezidentem České republiky. A to oba dobře věděli.

Po mém odchodu z čela ČSSD však Ovčáček v útocích na mou osobu dále pokračoval a vrcholem bylo, když uvedl, že strana LEV 21 - Národní socialisté vznikla proto, aby podporovala vládu P. Nečase. To se pochopitelně nikdy nestalo, Národní socialisté v žádném důležitém hlasování ve Sněmovně nehlasovali v letech 2011–2013 společně s vládou… Pan Ovčáček tedy v té době evidentně, a dle mého názoru i záměrně, lhal.

Korupce není pouze otázkou financí, ale také například otázkou příslibu profesního uplatnění. M. Zeman (nebo někdo z jeho nejbližšího okolí) učinil s J. Ovčáčkem takovou dohodu, že v případě prezidentství M. Zemana se měl Ovčáček stát Zemanovým blízkým spolupracovníkem. A tak se také stalo.

Takže pro má vyjádření, pro něž jsem v únoru roku 2012 neměl hmatatelné důkazy, existují dnes důkazy zcela zřejmé…

Pan Ovčáček pod příslibem profesního uplatnění v týmu M. Zemana měl v Právu dlouhodobě dehonestovat mou osobu, což to také činil.

Ve světle událostí posledních dní, kdy pan prezident s pochvalným mručením svých nejbližších spolupracovníků včetně pana Ovčáčka používal při rozhovoru s médii výrazy více než nechutné, si myslím, že nazvat někoho zkorumpovaným, je pouhým burským oříškem.

Ovčáček a také Rychetský, jako lodivod českého soudnictví, by měli domluvit M. Zemanovi, aby se omluvil českým občanům za sprostoty, které mu vypadly z úst.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě