Paroubek: Lekci z rozpočtové odpovědnosti by neměla dávat TOP 09

28.11.2013 17:23

Předložení návrhu finanční ústavy v Poslanecké sněmovně ze strany TOP 09 nelze považovat za nic jiného, než za pokus této strany hodit minu pod nohy vznikající vládní koalice.

Paroubek: Lekci z rozpočtové odpovědnosti by neměla dávat TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

TOP 09 hovoří o provaze v domě oběšencově, je to nestoudné. Přitom by sama měla mlčet. Chtěl bych připomenout, že za ministrování Miroslava Kalouska se od roku 2007 do dnešního dne zvýšil státní dluh z původních cca 900 miliard korun na současných 1850 miliard korun, tedy více než dvojnásobně. Především Miroslav Kalousek by proto měl tiše šoupat nohama někde v koutě. Lekce z rozpočtové odpovědnosti od TOP 09 v tomto smyslu vyznívají při nejmenším směšně.

Nová vláda, pokud vznikne, velmi pravděpodobně podpoří evropský fiskální kompakt, což považuji osobně za mnohem lepší řešení, než které navrhuje TOP 09. Myslím, že by návrh TOP 09 měl být stažen a problematika hospodaření by měla být přenechána někomu kompetentnějšímu, což jsou vedle M. Kalouska prakticky všichni, včetně Andreje Babiše (při všech výhradách, které k němu mám), který se touží stát Kalouskovým nástupcem.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …