Paroubek: Luboši, vymeť ten Augiášův chlév

29.08.2017 15:21

Na Parlamentních listech, jehož redakce celou věc velmi pečlivě zdokumentovala, byl zveřejněn článek „Zhroucení, rakoviny, šikana, urážky, prostě peklo“. Tento článek popisuje otřesné poměry v rámci Lidového domu, kde vládnou rukou společnou a nerozdílnou a zejména drsnou ekonomický ředitel ČSSD (bývalý dlouholetý místopředseda ČSSD) M. Starec a ústřední tajemník Kucián.

Paroubek: Luboši, vymeť ten Augiášův chlév
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Zaměstnanci Lidového domu hovoří o šikaně, bossingu, špatném lidském přístupu, hladových mzdách a minimálních odměnách. Otevřeně hovoří o zpupnosti nejvyšších šéfů Lidového domu, tedy těch obou jmenovaných, a o naprostém nezájmu premiéra a donedávna předsedy ČSSD Sobotky o dění v Lidovém domě. Pokud takovou analýzu zpracoval server Parlamentní listy, který bývá v naprosté většině případů zcela korektní vůči ČSSD, je to na pováženou. Pokud politická konkurence využije tuto nahrávku na smeč, která se jí přímo nabízí, musí to dopadnout také na volební preference ČSSD.

Ve vlastním ústředí ČSSD dělá totiž totéž, co veřejně vytýká řadě podnikatelů. A pokud nový volební lídr ČSSD L. Zaorálek nevyužije svého vlivu a nezmění alespoň nejkřiklavější nespravedlnosti a přehmaty šéfů Lidového domu, musí počítat s tím, že toto bude všem voličům velmi pochopitelné téma, které ČSSD i jeho osobně před volbami do sněmovny silně poškodí. L. Zaorálek by se měl seznámit okamžitě s reálnou situací v Lidovém domě, vyslechnout alespoň několik řadových pracovníků a zjednat nápravu. To nejhorší by bylo, kdyby i on přistoupil na argumentaci obou šéfů Lidového domu, a sice, že jde o spiknutí, které má poškodit ČSSD.

Zdá se, že zaměstnanci ČSSD v ústředí jsou zoufalí a toto své, byť anonymní vystoupení, před Parlamentními listy, jistě nedělali proto, aby poškozovali svou stranu před volbami, ale proto, aby dosáhli nápravy. Celý článek mj. vychází velmi pozitivně v hodnocení mé činnosti v době, kdy jsem byl ještě předsedou ČSSD. To pochopitelně oceňuji. Musím ale říci, že jsem se v posledních měsících s nikým ze zaměstnanců ČSSD nesetkal. Ale dnes ještě větší mírou než před pár týdny chápu nenávist některých lidí náležejících do vysoké stranické oligarchie ČSSD vůči mé osobě. Prostě jim se nedařilo, co se mě, alespoň podle názorů zaměstnanců Lidového domu, dařilo. Ale to je pro mě tak jediné pozitivní zjištění z celého článku.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…