Paroubek: Malý, tlustý…

27.09.2018 14:57

…nezdravě opálený a dusící se ve svém obleku. To byla charakteristika a hlavní motto několikastránkového článku v časopisu Respekt o mně a mé účasti ve volební kampani ČSSD, coby jejího tehdejšího předsedy, zhruba pět týdnů před regionálními a senátními volbami v roce 2008. Ty, jak známo, sociální demokracie pod mým vedením fenomenálně vyhrála. Neměl jsem pochopitelně ani nabarvené vlasy a v obleku jsem se nijak zvlášť nedusil...

Paroubek: Malý, tlustý…
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

V úterních Hospodářských novinách se objevily podobné „perly“ týkající se mé osoby a mé senátní volební kampaně probíhající v Ostravě. Redaktor či redaktoři, kteří článek psali, mě viděli v televizi zřejmě naposledy před osmi či deseti lety a nejsou schopni si připustit, že by někdo, po té, co nastoupí cestu zdravého životního stylu, cvičení a sportu a opustí stresy, mohl vypadat tak, aby nepotřeboval retuše fotografií, jak oni se zaujatostí sobě vlastní píší.

Dělat anketní "průzkumy" veřejného mínění v ulicích Ostravy a zeptat se přitom například prodavačky v centru, zda mě bude při volbě do Senátu volit (můj volební obvod ale není ve středu města od Ostravy, ale v jeho jižní části), není už jen neschopnost. Také „anketa“ prováděná zjišťováním názorů že vzorku dvaadvaceti studentů vysokých škol, když jich v Ostravě jsou desítky tisíc, je opravdu velká legranda. Ale bakalovské Hospodářské noviny se přeci jen překonaly. Jejich redaktor pochopitelně zapomněl inkorporovat do svého článku to, co jsem mu říkal já a co může prakticky denně – pokud by zvedl zadek ze své pražské židle – vidět v ostravských ulicích. Každý den totiž rozdám v ulicích Ostravy, tedy v její jižní části, šest set až osm set svých osobních materiálů se stručným programem toho, co bych chtěl, budu - li zvolen senátorem, v Senátu dělat. A nejde jen o předávání materiálů z ruky do ruky. Se zájemci debatuji anebo si s nimi alespoň podávám ruce. V závěru svého úterního článku se ovšem Hospodářské noviny překonaly. Daly prostor vyjádření známého politologa, který mě zařadil mezi vážné uchazeče o postup do druhého kola senátní volby, a to dokonce na prvé místo. Ale ta povinná bakalovská omáčka prostě asi nesměla v Hospodářských novinách chybět, aby se zkrachovalý uhlobaron u Ženevského jezera moc nezlobil.

Ale celkově musím říci, že HN byly neporovnatelně objektivnější nežli Soukup v TV Barrandov motivovaný zkazkami (a kdoví čím ještě) a mstivostí mé budoucí bývalé ženy.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…