Paroubek (NS-LEV 21): Guvernér ČNB opět v říši fantazie

22.08.2014 5:20

Za poslední rok popustil guvernér ČNB Singer již několikrát uzdu své bujné fantazii. Hloupou a pro daňové poplatníky drahou intervencí na oslabení české koruny se mu loni na podzim podařilo devalvovat hodnotu české měny o 7 – 8 %. Hodnota koruny vzhledem k euru, již bez nákladů pro daňového poplatníka, v posledních týdnech dále klesá.

Paroubek (NS-LEV 21): Guvernér ČNB opět v říši fantazie
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Nyní pan guvernér předstoupil s tvrzením, že hospodářský růst v tomto roce nemůže být ohrožen dopadem sankcí EU vůči Rusku a Rusku vůči EU. Dnes naopak také vystoupili představitelé Svazu průmyslu a dopravy s tvrzením, že v důsledku oboustranných sankcí mohou čeští podnikatelé přijít až o desítky miliard korun. Tento názor považuji za mnohem podstatnější.

Je zajímavé, že se guvernér Singer pouští do podobných politickoekonomických úvah, které bez seriózních analýz neznějí z jeho úst příliš věrohodně a zdají se být poněkud předčasné. Francouzská a německá ekonomika ve druhém čtvrtletí stagnovaly a třetí největší ekonomika eurozóny, italská, zaznamenala ve druhém čtvrtletí dokonce pokles. Tedy skutečně žádná sláva.

Vláda zatím spíše těží z důvěry veřejnosti, která předpokládá, že vláda dokáže oproti předchozím pravicovým vládám změnit věci k lepšímu. Za půl roku však mohou být tato očekávání zcela jinde. Zejména tehdy, bude-li problém kolem Ukrajiny eskalovat a napětí mezi Západem a Ruskem dále poroste a budou se dále rozšiřovat vzájemné ekonomické sankce.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…