Paroubek: Nešťastné dny britských zpravodajců

17.09.2018 12:07

V březnu probleskla z Britských ostrovů vlastně do všech mainstreamových médií v západním světě informace, že v Salisbury byl otráven někdejší double agent britské a ruské (sovětské) zpravodajské služby. Ten byl svého času vydán Rusy do Británie, kde pak v klidu žil. A jeho dcera, což je velmi zajímavé, žila i nadále v Rusku. Rusko a velmi konkrétně mocenské okolí prezidenta Putina bylo Brity obviňováno z pokusu otrávit bývalého agenta Skripala a jeho dceru nervovým jedem, tzv. novičokem.

Paroubek: Nešťastné dny britských zpravodajců
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Na západní veřejné mínění měl hluboce zapůsobit tento údajný smrtelný útok ruské zpravodajské služby. Toto vyjádření Britů bylo přitom podáno bez jakýchkoli důkazů a bylo přijímáno západními médii, která si ještě v nedávné minulosti zakládala na kritickém způsobu uvažování, jako axiom, o němž se nepochybuje. Jen jaksi unikalo, proč by Rusové provedli takovou akci vůči svému bývalému agentovi, který pracoval pro Brity. Takový agent je po letech, kdy se nepohybuje ve zpravodajském prostředí, totiž prakticky bezcenný. A zorganizovat takovou akci, která ve svých důsledcích musela nutně znamenat pro Rusko nepříjemné sankce, nedává žádný smysl. Leda, že by Rusové sami chtěli být masochisty.

Nyní britští zpravodajci i političtí představitelé Velké Británie přišli s informací, kdo prý tuto zpackanou akci vůči Skripalovým v Salisbury provedl. A na veřejnost se dostala dvě jména mužů, Rusů, kteří v Salisbury v březnu tohoto roku opravdu na skok byli. Podle ruské vlády se ale jedná o soukromé civilní osoby. Podle Britů se jedná o ruské agenty. Vlastně zabijáky… No, nejsem žádný velký detektiv, ale zdá se mi, že Rusové, pokud by chtěli za každou cenu spáchat takový hnusný zločin, by si najali nějakého britského zabijáka a neriskovali by možnost svého prozrazení. S tím britským zabijákem by jednali přes tři či čtyři prostředníky v řadě tak, aby odstranili jakákoliv vodítka vedoucí k odhalení skutečného původce.

Prostě, celá věc s údajnou jasnou rolí ruských zpravodajských služeb při otrávení Skripalových vůbec jasná není. A dožadovat se ještě na základě takových vágních „důkazů“ dalších sankcí vůči ruskému státu je prostě nerozum.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.