Paroubek: Obsese soudu vůči Nagyové-Nečasové

28.12.2016 19:51

Petr Nečas se stal předsedou vlády tak trochu z božího odpuštění, po naprosto lživé a velmi masivní kampani, do níž se zapojila zdrcující většina českých médií. A v níž významnou roli hrál a to nejen jako sponzor stran pravice (ODS,TOP 09 a Věcí veřejných) zlopověstný a zkrachovalý uhlobaron Bakala. Na funkci českého premiéra P. Nečas nebyl připraven a disponován ani osobnostně, ani svými znalostmi a ani svou povahou, díky níž se neustále vybíjel v naprosto malicherných vládních sporech.

Paroubek: Obsese soudu vůči Nagyové-Nečasové
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Tím, že na vládní úrovni začal spolupracovat se stranou Věcí veřejných, která otevřeně prosazovala zájmy některých zprofanovaných lobbistů, se sám dostal do pasti, ze které nebylo úniku. Konec jeho kabinetu byl stejně absurdní jako celý průběh jeho vládnutí. Nečasova vláda skončila v kotrmelcích, zásahem policejního komanda na Úřadu vlády, čemuž se nestatečný premiér při zásahu ve Strahově akademii vůbec nehodlal postavit. Prostě šel dobrovolně pod politickou gilotinu a podle zásluhy skončil v propadlišti dějin.

Osobně bych ale dal přednost tomu, aby jeho vláda skončila tak, jak to má v parlamentní demokracii být, tedy vyslovením nedůvěry v poslanecké sněmovně, a nikoliv na základě akce policejního komanda.

Zdá se však, že část policie a státních zástupců, včetně vrchního státního zástupce v Olomouci, Ištvána, stále hledají důvody, jak tuto svou akci na Úřadu vlády alespoň dodatečně odůvodnit. Již vůbec nehovoří o desítkách milionů korun, které policie zajistila poté, co vypáčila bankovní sejfy v Komerční bance na Václavském náměstí. Již vůbec také nehovoří o zlatě, které tehdy policie zajistila. Zapomenuto je naznačováni, že se jednalo o "poklad" ODS.... Státnímu zastupitelství a policii tak nyní už zbývají pouze šmuky a kabelky, které Jana Nagyová – Nečasová údajně nezdanila (resp. zaplatila darovací daň až dodatečně). Zdá se, že se do této šarády zapojili také někteří soudci.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Je těžké pochopit, že odvolací soud znovu zrušil osvobozující verdikt nad Janou Nagyovou – Nečasovou a dalšími v kauze vojenského zpravodajství, a případ vrátil k novému projednání.

Je to opět jedna smutná vizitka českého soudnictví ... ..... Nevím, komu to prospívá a jestli bude snahou soudu se k celé věci opět vrátit například před podzimními volbami do poslanecké sněmovny, protože tato záležitost zcela nepochybně ODS opět poškodí.

ODS mi jako politická strana přitom vůbec není sympatická. Zejména za Langerova působení jsme byli já i moje rodina předmětem neslýchaně nechutných osobních útoků. Ale jde mi o fér hru. A soudní soustava s Nečasovou – Nagyovou nejspíš fér hru nehraje…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.