Paroubek: Prezident Zeman v Číně

12.05.2017 20:36

Nejvýznamnější událostí přelomu tohoto a příštího týdne je cesta prezidenta M. Zemana do Číny.

Paroubek: Prezident Zeman v Číně
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Spolu s ním se účastní jeho státní návštěvy několik ministrů a také několik desítek podnikatelů, kteří budou hledat cesty k novým podnikatelským příležitostem.

Ve včerejším vydání Hospodářských novin se objevil čínožroutský článek, coby stanovisko ultrapravicové redakce bakalovských novin, v němž je uvedeno, že prezident se účastní také na velké, prý politicky toxické, konferenci pořádané v Pekingu v době jeho návštěvy pod názvem „Hedvábná stezka a pás“. Je komické se dozvídat, že jeho cesta, zejména návštěva této konference, prý prohloubí vliv Číny a (podržte se) Ruska (!) v Čechách.

Čína je skutečně daleko a rozsah čínských investic je u nás zatím malý a zdá se, že pouze čínská investice do fotbalové Slávie, která je na nejlepší cestě získat ligový titul, je viditelná. Přesto Hospodářské noviny, "pilíř" české ekonomické publicity, fantazírují o strašlivém a zvyšujícím se čínském vlivu.

Chtěl bych jenom drobně upozornit HN, že dnes odpoledne odlétám do Pekingu i já, abych se zúčastnil na dvou velkých konferencích věnovaných jednak problematice „Hedvábné cesty a pásu“ a „Možnosti akcelerace hospodářského růstu ve světě“. Nevím, zda je to tatáž konference, které se zúčastní také prezident Zeman, ale na obou těchto konferencích mám mít svá vystoupení v anglickém jazyce v hlavních blocích řečníků. A chci ujistit pisálka z HN, že se vůbec necítím jako čínský či ruský agent.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…