Paroubek: Revoluce po sobotkovsku? Žádná palba do štábů, žádné Amazonky

19.03.2015 9:01

Podle Sobotky probíhá v soc. dem. revoluce. No, přiznám se, že žádnou maocetungovskou palbu do štábů nevidím (a je to tak snad i dobře). Rozhodnutí o 40 % podílu žen na kandidátkách ČSSD bych ocenil, pokud bych viděl, že na místa řady němých a rutinérských poslanců přijdou zapálené, idealistické Amazonky, s řečnickými schopnostmi Mirabeaua či alespoň D. Ratha.

Paroubek: Revoluce po sobotkovsku? Žádná palba do štábů, žádné Amazonky
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Domnívat se, že po takové změně stanov jakou prosadil Sobotka se členové a atraktivní nezávislí kandidáti na stranické kandidátky jen pohrnou, je trochu, ehm – naivní. Členové strany na shora sestavené kandidátky se dvěma pětinami žen budou moci říct ANO či NE. Je to opravdu velké vítězství ducha nad hmotou, velký pokrok.

A uvidíme, jaká bude praxe, počínaje volebními řády, které se teprve budou klohnit…A pak schvalovat. No, osobně si myslím, že to všechno bude tak nějak sobotkovské.  Asi jako s principem presumpce viny ve stanovách ČSSD. Ten existuje již od sjezdu ČSSD v roce 2007, ale nějak se přestal v této straně po roce 2010 (tedy po mém odchodu z jejího vedení) dodržovat. A na podzim v komunálních volbách byla dokonce kandidátka v ČSSD, kde se objevili obvinění členové. Prostě tato modernizace je jen jako, marketingový trik, nic víc.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…