Paroubek: Rozpočet miliardářů USA

28.02.2017 19:15

D. Trump se podle všeho hodlá silně věnovat sestavě nového státního rozpočtu USA na příští rok, do kterého budou promítnuty některé významné záměry zveřejněné v době Trumpovy volební kampaně.

Paroubek: Rozpočet miliardářů USA
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

V řádech několika desítek miliard dolarů budou oproti dosavadní praxi potlačeny, co jiného se od Trumpa také dalo očekávat, výdaje na ekologii. Další miliardy, možná desítky miliard, budou ušetřeny v sociálních programech. Ty miliardáři také nepotřebují, a škrty zřejmě postihnou také rozpočet ministerstva zahraničí USA, což možná nebude taková škoda. Na druhé straně budou, tak jak Trump před volbami sliboval, posíleny americké výdaje v oblasti vojenství.

Loňský vojenský rozpočet USA činil 612 miliard dolarů, což znamenalo zhruba 3,61 % amerického HDP. V předvolební kampani D. Trump avizoval, že chce vojenské výdaje USA oproti současnosti navýšit až na dvojnásobek, a to přesto, že Spojené státy už dnes ročně vydávají na zbrojení největší částku ze všech zemí světa…A mají každoročně astronomické rozpočtové schodky.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Nikdo by se neměl cítit vyloučený nebo ohrožený kvůli svému názoru

13:04 Mašek (ANO): Nikdo by se neměl cítit vyloučený nebo ohrožený kvůli svému názoru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica a polarizaci společnosti.