Paroubek: Soudný člověk postrádá Alexandra Vondru na lavici obžalovaných

19.03.2015 22:09

Bývalý místopředseda vlády pro evropské záležitosti Alexandr Vondra (ODS) se u soudu postavil za úředníky figurující v kauze kontroverzní zakázky jako svědek obžalovaných v kauze společnosti Promopro z časů českého předsednictví EU. A. Vondra stále klade důraz na svou roli, která byla, jak říká, pouze koordinační a nemá tedy žádných pochyb o správnosti svého jednání.

Paroubek: Soudný člověk postrádá Alexandra Vondru na lavici obžalovaných
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

To, že A. Vondra se snaží vyjadřovat velmi pozitivně na adresu úředníků (mezi obžalovanými je ale také majitel firmy Promopro Veselý, což média zcela přešla) mě nepřekvapuje. Stejně tak mě nepřekvapuje, že A. Vondra, známý svými vřelými vztahy k „americké ambasádě“ a nejrůznějším „americkým organizacím“, není na lavici obžalovaných. Zdá se, jako kdyby Američané neměli zájem o to, aby se jejich člověk  zodpovídal před soudem. Vondrova slova, že 500 miliónů je přiměřená částka za služby audiovizuální služby firmy Promopro, jsou zcela skandální. Nezbývá než popřát státnímu zástupci, aby prokázal u soudu, že se jedná o předražení zakázky ve výši cca 388 miliónů Kč.

Vondrovo vyjádření, ze kterého vyplývá, že se údajně vůbec nezajímal o finanční stránku věci, je také zcela skandální a v rozporu se zásadou správného hospodáře. Zkrátka, každý soudný člověk postrádá na lavici obžalovaných také tehdejšího odpovědného ministra a místopředsedu vlády A. Vondru.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině