Paroubek: Volební výsledek odpovídal momentálním finančním možnostem strany

05.11.2013 9:11

Dopis předsedy LEV 21 členům strany

Paroubek: Volební výsledek odpovídal momentálním finančním možnostem strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Milé sestry a vážení bratři, v sobotu o uplynulém víkendu skončily volby do Poslanecké sněmovny. Volební výsledek je nejednoznačný a zdá se, že faktickým vítězem voleb je - i s ohledem na momentální situaci v ČSSD - strana ANO 2011, bez které se neobejde žádné řešení povolebního uspořádání. Může jít cestou vládní spolupráce s ČSSD, ale také s pravicí. Rovněž naše strana ve volbách do Poslanecké sněmovny kandidovala. Neúspěšně.

Všichni víte, že jsem se rozhodl v těchto volbách nekandidovat. Bez peněz na volební kampaň nemá totiž velký smysl se politické soutěže ve volbách zúčastnit. Naše strana mohla na naši kampaň vynaložit cca 1,2 milionu korun. Zavedené parlamentní strany, ANO 2011, ale také SPOZ i Hlavu vzhůru vynaložily řádově desítky či stovky milionů.

Volební výsledek naší strany odpovídal jejím momentálním finančním možnostem. Chci nicméně všem za účast na volební kampani či na kandidátkách poděkovat. Byla to dobrá zkušenost do budoucna. Připomínám také, že do naší volební kampaně - do její koncepce - jsem vůbec nezasahoval.

Teď už se ovšem musíme připravovat na evropské a komunální volby, které nás čekají v příštím roce. Ve volbách do Evropského parlamentu, které se budou konat na jaře, chci kandidovat v čele naší stranické kandidátky. Celá republika bude jedním volebním obvodem a bude voleno 22 poslanců Evropského parlamentu. Ke zvolení jednoho poslance bude potřeba 3,5 až 4 % hlasů. Pokud se nám podaří získat peníze na volební kampaň - a nemusí to být zrovna horentní sumy - můžeme být úspěšní. Přípravu na tyto volby zahájíme od příštího týdne. O koncepci naší volební kampaně mám celkem jasnou představu.

Budu se snažit využít ty nejlepší zkušenosti, které jsem získal při vedení asi patnácti volebních kampaní, jež jsem vedl od roku 1990. Připomínám, že tyto kampaně končily vesměs úspěšně či velmi úspěšně.

Po rozpuštění sněmovny na konci srpna jsme se stali mimoparlamentní stranou. Musíme tedy zásadně změnit přístupy a metody své práce. Bude pro nás obtížné se dostávat do sdělovacích prostředků. Prakticky okamžitě obnovíme vydávání našich tiskových zpráv. Budou je dostávat redakce médií, ale také všichni naši členové s internetovým spojením. Budeme organizovat po ustavení vlády (pokud tato vláda bude dělat chyby) demonstrace před ministerstvy a dalšími institucemi tak, jako na jaře tohoto roku.

Naší snahou bude, aby v těch krajích, kde se nám to zatím nepodařilo, vznikaly krajské sekretariáty s tajemníky, kteří budou organizovat politickou práci. Bez sekretariátů nemůžeme být ve volbách úspěšní. Znamená to zajistit v jednotlivých krajích sponzory. V tom se budu angažovat osobně.

Musíme začít urychleně utvářet v okresech a obcích místní organizace. Doplňovat členskou základnu. Zkrátka připravovat se intenzivně také na komunální volby, které se budou konat na podzim příštího roku.

Situace pro naši stranu tak, jak se vyvinula po volbách do sněmovny je - s ohledem na stupňující se krizi v ČSSD, a také krizi SPOZ - nadějná. Voliči budou na levici a v levém středu hledat novou a politicky věrohodnou alternativu. A tou se můžeme stát my.

Sestry a bratři, těším se na vzájemnou spolupráci a přeji Vám všem mnoho zdraví a osobního štěstí.

Jiří Paroubek 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

4:32 Ženíšek (TOP 09): Rusko je Říše zla, která musí být poražena

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Rusku.