Paroubek: Vyvede Adriana Krnáčová Prahu z nynějšího chaosu do západní Evropy?

14.04.2015 21:39

Na Adrianu Krnáčovou, pražskou primátorku, se z řad pozičních zastupitelů valí až hysterická kritika, naopak radniční koalice (i Piráti) o ní hovoří velmi pozitivně.

Paroubek: Vyvede Adriana Krnáčová Prahu z nynějšího chaosu do západní Evropy?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Kritický pozorovatel však těžko může přehlédnout, že jí chybí zkušenosti s řízením velkého města a ani její manažerské zkušenosti nejsou valné. To se pochopitelně na jejím dosavadním působení silně podepisuje.

Vůbec nejhůř si paní primátorka počíná v oblasti investic, které jsou pro Prahu životně důležité. A Krnáčová dělá, že nevidí, anebo to dokonce skutečně nevidí, že pro Prahu bude velmi komplikované zajistit zhruba 36 miliard na stavbu nové D trasy metra a dalších 25 miliard na dostavbu vnitřního pražského okruhu a na jeho propojení expresním okruhem. Bez toho nebude mít v systému pražské dopravy valný smysl ani otevřený tunel Blanka…

Jak mají A. Krnáčová a její spolupracovníci připravený investiční a finanční plán pro příštích deset let, aby město obě tyto obrovské investiční akce, celkem za více než 61 miliard korun, zvládlo? Přitom to nejsou jediné investice, které Praha potřebuje. Je třeba investovat také v sociální oblasti (například modernizace domovů důchodců), ve školství, v kultuře, v infrastruktuře apod.

Jelikož se na pražské radnici pro Prahu minulá dvě volební období neudělalo vůbec nic, a naopak se problémy hlavního města často ještě zkomplikovaly, měla by současná městská rada připravit program výstavby, včetně plánu financování investic a jejich kategorizace (tedy, do čeho investovat dříve a do čeho později). Bez takovéhoto plánu, podle kterého se rozvíjejí také velkoměsta v blízkosti Prahy, například Mnichov, Berlín či Vídeň, bude vedení Prahy pouze přešlapovat na místě, stejně jako tomu bylo ve druhém volebním období P. Béma (2006–2010) a ve Svobodově a Hudečkově éře (2010–2014). Současná radniční koalice by se však měla snažit nikoli přešlapovat na místě, ale následovat své konkurenty (Mnichov, Berlín, Vídeň) a vydat se na cestu z chaosu do západní Evropy.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…