Paroubek: Za pár měsíců se člověk možná naučí dělat buřty, ne však zahraniční politiku

10.04.2015 15:15

V HN jsem si dnes v článku o Babišově budoucí cestě do Spojených států přečetl mimo jiné také krátké vyjádření P. Teličky, člověka mimořádně zkušeného v zahraniční politice, který uvedl: „Návštěva Spojených států nespadla naráz z nebe. Andrej Babiš se už několik měsíců snaží formulovat své názory k zahraniční politice. Baví ho to, postupně se do toho dostává.“

Paroubek: Za pár měsíců se člověk možná naučí dělat buřty, ne však zahraniční politiku
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Za „pár měsíců“ se sice člověk možná naučí dělat dobré buřty či sekanou, pokud má dobrého řezníka, ale orientovat se v mezinárodních vztazích je věc poněkud složitější a pár měsíců stačí zřejmě jen v představách „profíků, kteří „makají“ – a to P. Telička jistě dobře ví. Ale rozumím mu.

P. Telička jistě také dobře ví, že pokud se A. Babiš souhrou osudu a Sobotkovy neschopnosti po příštích volbách do sněmovny stane předsedou vlády, tak se rapidně zvýší úloha lidí typu P. Teličky, kteří jsou naopak v zahraniční politice orientováni.

A. Babišovi přeji s jeho cestou do USA, kde se zúčastní setkání ministrů financí a guvernérů centrálních bank, větší úspěch, nežli ho potkal při jeho cestě do Francie, kde byl společně s českým prezidentem na konci léta. Tehdy jsem druhý den po jejich návštěvě v Elysejském paláci v Le Figaro a Le Monde, tedy nejvýznamnějším liberálním a konzervativním deníku, marně hledal alespoň maličkou zmínečku o jejich návštěvě Francie.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…