Paroubek: Začátek volební kampaně jedné strany, a to z peněz daňových poplatníků

04.08.2013 12:30

Stanovisko předsedy LEV 21 k programovému prohlášení Rusnokovy vlády.

Paroubek: Začátek volební kampaně jedné strany, a to z peněz daňových poplatníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Programové prohlášení ryze prezidentské vlády Jiřího Rusnoka lze označit za pěkné slohové cvičení. Po obsahové stránce k němu nemohu mít výhrady, nicméně sám jsem zvědav, jak se bude lišit od volebního programu SPOZ. Podle mého názoru jsme se dnes stali svědky začátku volební kampaně jedné strany, a to z peněz daňových poplatníků.

Vidím velký rozdíl mezi tím, co je napsáno v programovém prohlášení Zemanovy vlády a mezi tím, co dělají její ministři. Vláda sice podle svého programového prohlášení chce respektovat veřejný zájem občanů, ale její členové se chovají, jako by porazili Napoleona u Waterloo. S tím rozdílem, že k žádné takové bitvě v podobě voleb nedošlo.

Je třeba říci, že Zemanova vláda pod vedením Jiřího Rusnoka není vládou levice. Je to vláda, která se skrývá pod rouškou hezkých slov. Sám premiér Rusnok byl ještě nedávno součástí ekonomického poradního orgánu Nečasovy vlády. Myslím, že jej lze označit za lobbistu soukromých penzijních fondů a svým způsobem tak Jiří Rusnok přispěl k současné podobě Nečasovy a Kalouskovy zpackané důchodové reformy.

Zemanova vláda si klade za cíl vrátit důvěru občanů v politiku, avšak její ministr financí kouzlí s miliony, kterými zázračně poplatil dluhy za svou prezidentskou kampaň. Co se týče odbornosti této vlády, tak tu dokonale představuje ministr kultury Balvín, který se chová jako kulturní barbar. 

Myslím, že toto hezké slohové cvičení nemůže být důvodem pro podporu této vlády. Česká republika si zaslouží předčasné volby a legitimně zvolenou vládu. Strany zastoupené v Poslanecké sněmovně by se měly urychleně dohodnout na rozpuštění sněmovny.

Vláda má hezké cíle, ale v horizontu maximálně jednoho roku, kdy může vládnout, jsou to kroky těžko realizovatelné. Pokud by se měla na něco soustředit, pak by to měla být příprava státního rozpočtu na příští rok. Nerad bych se dočkal toho, aby se občané naší země stali rukojmími politických soubojů mezi Pražským hradem a Poslaneckou sněmovnou.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…