Paroubek: Zbytečná hysterie kolem Mynáře

25.09.2015 21:39

Kdybych byl na místě prezidenta Zemana, dlouhé měsíce by již V. Mynář nebyl hradním kancléřem.

Paroubek: Zbytečná hysterie kolem Mynáře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Je ovšem také otázka, zda bych jej vůbec do takové funkce instaloval. Nicméně hysterie, která zavládla kolem jeho setrvání či odchodu, jehož se dožaduje významná část médií, a nejvíce média babišovská, je zábavná.

V. Mynář teď zcela nepochybně využije svého práva odvolat se k Nejvyššímu kontrolnímu úřadu (NKÚ) a pokud se stane, že NKÚ jeho odvolání nevyhoví, bude V. Mynář postupovat vcelku standardní právní, tedy soudní cestou.

A proč nebýt hysterický? Pokud babišovská a s nimi spřátelená média nebyla hysterická v případě místopředsedy vlády a ministra financí Babiše, který nastoupil do jedné z nejvyšších ústavní funkcí v zemi bez lustračního osvědčení. A až dodatečně si celou věc jaksi ušmudlaně řešil u slovenského soudu, proč tedy nedat Mynářovi stejnou příležitost, jakou dostal Babiš? Ostatně kauza údajného Babišova agentství není na Slovensku ještě uzavřena.

Vraťme se také k tomu, co v případě A. Babiše říkal M. Zeman. M. Zeman vždy vidí, na rozdíl od jiných politických hráčů, na několik tahů dopředu. Při nástupu Sobotkovy vlády „udělil“ Zeman Babišovi výjimku z povinnosti odevzdat čisté lustrační osvědčení. Nepochybně už sám tušil, že podobný problém s prověrkou NKÚ může nastat i jeho nejbližšímu spolupracovníkovi, kterému je, pokud jde o financování a vedení prezidentské volební kampaně, za leccos vděčný.

Myslím, že by zejména babišovský a s ním spřátelený tisk měly zmírnit své vášně a chovat se konzistentně. Pokud daly dispens svému šéfovi, musí dát teď dispens Zemanovu kancléři…

A já budu dál konzistentně říkat, že ani jeden, ani druhý, tedy ani Babiš, ani Mynář, neměli do své funkce přijít, a že v žádné zemi západní Evropy či v USA by se to ani nemohlo stát.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maláčová (SOCDEM): ODS nám vypráví pohádky a realita bude úplně jiná. Pamatujete důchody?

19:02 Maláčová (SOCDEM): ODS nám vypráví pohádky a realita bude úplně jiná. Pamatujete důchody?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výpovědím bez udání důvodů, které prosazuje Petr Fi…