Pavera (TOP 09): Zdravá je společnost, která žije v demokracii s přehlednými zákony

19.09.2017 13:10

Diskuse, písně, bohoslužba i turistické výšlapy budou součástí kontaktní kampaně, kterou odstartovala TOP 09 v Moravskoslezském kraji. Do všech jeho koutů se kandidáti rozjedou pod heslem „Zdravá společnost“, za jejíž nezbytné předpoklady považují svobodu a demokracii.

Pavera (TOP 09): Zdravá je společnost, která žije v demokracii s přehlednými zákony
Foto: archiv starosty
Popisek: Mgr. Herbert Pavera (TOP 09) poslanec a starosta obce Bolatice

„Zdravá je společnost, která žije v demokracii s přehlednými zákony, má přístup ke kvalitnímu vzdělání, v jejích rukou zůstává co nejvíce vydělaných peněz, a obklopuje ji zdravé životní prostředí,“ vysvětluje motto kontaktní kampaně lídr kandidátky TOP 09 v Moravskoslezském kraji Hebert Pavera.

Setkávat se s voliči a vysvětlovat své postoje a program budou kandidáti TOP 09 v Moravskoslezském kraji nejen na ulicích, náměstích a návsích, ale třeba i při výstupu na Pustevny. Do Moravskoslezských Beskyd se v sobotu 30. září vydají spolu se stranickými kolegy ze Zlínského kraje. Sportovněji založené voliče chtějí kandidáti TOP 09 oslovit i v závěru kampaně, kdy poslední neděli před volbami plánují výstup na Lysou Horu.

Kontaktní kampaň bude doprovázet angažovaný básník a písničkář Ziggy. Ambicí jeho písní je nejen bavit publikum, ale také varovat před riziky ohrožujícími demokracii.  Za zachování demokracie se moravskoslezští kandidáti pomodlí ve čtvrtek 28. září v 11. hodin na mši v kostele na Cvilíně, kam zvou své příznivce.

„Naší prioritou jsou co nejkvalitnější služby státu ve prospěch občanů a co nejmenší byrokracie. Její omezení nakonec prospěje všem, i když mezi prvními by to pocítili podnikatelé,“ dodává poslanec a starosta Bolatic Herbert Pavera. Za recept na omezení byrokratických překážek považuje zavedení jednoho inkasního a kontrolního místa. Svobodnější nakládání s vlastními penězi má zaměstnavatelům i zaměstnancům umožnit snížení odvodů na sociální pojištění. „Jsem přesvědčen, že fungující národní hospodářství musí být postaveno na jednoduchých pravidlech, vytvářejících stabilní a přátelské podnikatelské prostředí a jednodušší a pružnější pracovní trh,“říká ekonom, rektor Slezské univerzity Pavel Tuleja, který kandiduje na třetím místě.

Svědectvím o zdravé společnosti je však i to, jak se chová ke svým zranitelnějším příslušníkům, poznamenává student sociální péče Adam Kratochvíl, který kandiduje na čtvrtém místě. „Důležitá je pro nás podpora lidí s postižením, a nejen ekonomická pomoc, která nikdy nebude dostatečná. Chceme podporovat zaměstnanost lidí s postižením, bydlení a sociální služby pro ně,“ říká Adam Kratochvíl, který je sám upoután na invalidní vozík.

Volební program TOP 09 je nejen ambiciózní, ale především není populistický. „Je postaven na reálných bodech. Neslibujeme nic, co nemůžeme splnit,“ zdůraznila dvojka kandidátky Michaela Roubíčková.

Kalendář akcí najdete na krajském webu TOP 09, stejně jako seznam kandidátů a volební program TOP 09.

Mgr. Herbert Pavera

  • TOP 09
  • Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.