Pavlík (ODS): Středočeský kraj opět připravuje dotační program pro nekrajské nemocnice

10.04.2022 12:12

Také v letošním roce chce Středočeský kraj finančně podpořit i jiné než krajské nemocnice. Konkrétně jde o zařízení, která poskytují akutní lůžkovou péči minimálně v oboru vnitřní lékařství.

Pavlík (ODS): Středočeský kraj opět připravuje dotační program pro nekrajské nemocnice
Foto: ODS
Popisek: ODS

O peníze budou moci žádat prostřednictvím Programu 2022 – Zdravotnictví. V programu je 25 milionů korun. Rada kraje po dnešním projednání doporučila zastupitelstvu, aby dotační program na podporu jiných než krajských nemocnic schválilo. 

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí

„Zdravotnická zařízení mohou v rámci tohoto programu požádat o příspěvek například na pořízení přístrojového vybavení a technologií souvisejících s poskytováním akutní lůžkové péče nebo na výdaje na výstavbu, rekonstrukci a modernizaci těchto pracovišť. Za nás stále platí, že pacienty nezajímá, kdo nemocnici provozuje, ale zajímá ho kvalita péče. A proto jsme speciální program pro nekrajská zařízení vytvořili. Ostatně, zavázali jsme se k tomu i při našem nástupu na kraj v Programovém prohlášení rady, a své slovo plníme,“ uvedl náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS).

Program 2022 – Zdravotnictví je určen výhradně pro poskytovatele, které nezřizuje či nezakládá kraj. Pokud zastupitelstvo program schválí, bude vyhlášen začátkem května.

V loňském roce se do programu zapojilo všech 11 oprávněných žadatelů. Nejčastěji žádali o příspěvek na modernizaci a obnovu přístrojového vybavení. Celková suma, kterou kraj v rámci programu rozdělil, byla bezmála 20 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…