Pavlovec (SPD): Jsme národ hrdinů

28.05.2018 20:58

Včera jsme oslavili výročí Heydrichiády a je dobré si při těchto příležitostech pár věcí připomenout. Jde o věci, které se dnešní relativizátoři a sebemrskači snaží rozmělnit, degradovat nebo rovnou zamést pod koberec.

Pavlovec (SPD): Jsme národ hrdinů
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

„Sebemrskači“ ovšem není zcela správné označení těchto lidí. Kdyby mrskali výhradně sami sebe, byla by to v podstatě bohulibá činnost, jelikož by sami sobě dávali, co jim za jejich ignoranci patří.

Oni by však k sebemrskačství chtěli dohnat celou naši společnost. K dosažení tohoto cíle jim není nic svaté, vyžívají se v znásilňování historických faktů a logiky. Z Česka jsou schopni dělat koloniální velmoc, která se dodnes podílí na drancování Afriky, z Hitlerovců udělají ukřivděné chudáky, kteří se jen bránili proti agresivním nacionalistickým Čechům a podobné nesmysly, které by někdy i pobavily, nebýt myšleny smrtelně vážně a nebýt na linii Goebbelse, který byl prvním systematickým výrobcem propagandistických lží, dnešním výrazem „fake news“.

Ale to jim nevadí. Jeden z nejoblíbenějších nesmyslů, které šíří, je fáma o Češích jako národu zbabělých udavačů. Jaká ale byla realita?

Češi se chovali v boji i odboji proti třetí říši neuvěřitelně statečně. Přinášeli na frontách i v domácím odboji nejvyšší oběti, tváří v tvář smrtelnému protivníkovi, který se vyžíval v mučení a popravách. Vydrželi v tom celou válku; Němcům se nikdy nepodařilo domácí odboj vymýtit, ač používali vyloženě gangsterských metod k zastrašení našich lidí.

V porovnání s Francouzi, jejichž legendární „La Résistance“ rovněž celou válku zaměstnávala německé jednotky i gestapo, čeští odbojáři operovali v obklíčení – protektorát byl ostrůvek uprostřed nepřátelských či nepřáteli obsazených zemí. Francouzi celou válku těžili z blízkosti Anglie a díky tomu snadnějšímu zásobování či evakuaci ohrožených odbojářů, což v případě protektorátu bylo nemožné.

O to víc vyniká hrdinství našich.

A že bylo proti čemu bojovat. Zrůdný Generalplan Ost („celkový plán východ“) by větší část našeho národa přivedl do plynových komor a pecí německých továren na vraždění, hned po židech. Plány na přesídlení kamsi za Ural by dopadly stejně jako nejapné plány nacistů s přesídlením židů na Madgaskar.

Jedna kapitola Generalplan Ost nesla název „Konečné řešení české otázky“ a byla to oblíbená kapitola Reinharda Heydricha, kterého zlikvidovali naši elitní vojáci, generálmajor (in memoriam) Jozef Gabčík a plukovník (in memoriam) Jan Kubiš. Na tak vysokého činitele nacistického režimu nikdo jiný až do konce druhé světové války nedosáhl.

Tento čin byl sice Němci brutálně pomstěn, ale „Konečné řešení české otázky“ nacističtí pohlaváři mlčky odložili. Příliš jasné bylo varování.

Děkujeme!

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.