Peake: Kritiku opozice považuji za nehorázné divadlo

12.06.2013 21:05

Vláda dnes schválila návrh zákona o státních úřednících.

Peake: Kritiku opozice považuji za nehorázné divadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

"Přes všechny peripetie, které tvorbu zákona provázely, je třeba současnou podobu návrhu ocenit. Práce Platformy pro zákon o úřednících, kterou jsem před rokem založila ze zástupců nevládních organizací, úředníků a politiků, přinesla své výsledky. V prosazení mých zásadních připomínek mi pomohla i Evropská komise, která, stejně jako já v mezirezortu, požadovala větší odpolitizování ministerstev. K významným změnám patří zřízení pozice státního tajemníka, na něhož mají přejít personální pravomoci na úřadech. Konečně tak došlo k vypořádání mé zásadní připomínky, tedy že o personálních změnách na úřednických místech nemají rozhodovat neustále se měnící ministři," řekla k návrhu zákona místopoředsedkyně vlády Karolína Peake. „Jsem také ráda, že se mi do současného návrhu zákona podařilo zakomponovat ochranu oznamovatelů korupce," dodala Peake.

"Kritiku opozice považuji za nehorázné divadlo. Sociální demokraté za svých vlád také odkládali účinnost služebního zákona a teď nám říkají, že jiný zákon než ten služební nechtějí? Tomu snad nikdo nevěří. V poslanecké sněmovně nás samozřejmě čeká ještě letní odborná i politická diskuse. Ale doufám, že bude konstruktivní, nikoli předvolebně iracionální. Přála bych si, aby se zákonem v zásadě souhlasila i opozice. Jen tak přinese skutečně dlouhodobou stabilitu," doplnila Karolína Peake. Návrh zákona by sněmovna měla projednat v prvním čtení ještě do konce června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LIDEM

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.