Pek (TOP 09): Na pochybení minulého vedení radnice Prahy 10 poukazuje audit

02.06.2018 20:32

Audit, který prošetřoval pět let starou rekonstrukci Bio Vzlet, potvrdil, že mohlo dojít k zásadnímu pochybení ze strany tehdejších představitelů radnice Prahy 10. Jakkoli jsou zjištění auditu podle TOP 09 závažná, starosta městské Vladimír Novák (ČSSD) zvolil zdržovací taktiku.

Pek (TOP 09): Na pochybení minulého vedení radnice Prahy 10 poukazuje audit
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„TOP 09 se snaží o znovuotevření Bio Vzlet. Při těchto snahách se objevily pochybnosti, zda předešlá rekonstrukce z roku 2008 – 2012 proběhla v pořádku. Dosavadní závěry auditu potvrzují závažná pochybení tehdejšího vedení radnice Prahy 10,“ říká první místostarosta Tomáš Pek.

Závěry, ke kterým auditoři došli, jsou zásadní, k pochybení podle nich došlo hned v několika ohledech. Radní za TOP 09 proto na dnešním jednání Rady městské části navrhli zadání právního posudku o dalším postupu v této záležitost. To však starosta Vladimír Novák odmítnul.

„Místo toho starosta žádá další dopracování podle nás dostatečného auditu. To znamená, že uměle prodlužuje dobu, po kterou se dosavadními výsledky auditu nemůžeme zabývat. Zároveň je také ohrožena rekonstrukce objektu jako takového,“ říká Tomáš Pek.

Snahou radních za TOP 09 je dokončit rekonstrukci Bio Vzlet a znovu tento objekt otevřít veřejnosti, má se stát dalším multifunkčním kulturním stánkem v Praze 10.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…