Pekarová Adamová (TOP 09): Andreji Babiši, omluvte se

06.03.2020 17:12

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová naléhavě žádá předsedu vlády o omluvu europoslancům, které bezdůvodně veřejně osočil a urazil. Předsedkyni výboru a delegace Evropského parlamentu Moniku Hohlmeier označil za „totálně pomatenou“ a české europoslance za vlastizrádce.

Pekarová Adamová (TOP 09): Andreji Babiši, omluvte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Vážený pane premiére,

to už jste opravdu zcela rezignoval na hájení zájmů České republiky? Je Vám jedno, jak coby předseda vlády této země jednáte s našimi zahraničními partnery? A jaké mohou mít Vaše neuvážlivé a nedůstojné výroky důsledky?

Minulý týden jste na tiskové konferenci vlády označil předsedkyni evropského výboru pro rozpočtovou kontrolu a významnou političku bavorské CSU Monika Hohlmeier za, cituji, „totálně pomatenou“ a dva české europoslance za vlastizrádce. Jak si něco takového můžete dovolit?

Možná Vás to překvapí, ale Vy nejste Ludvík XIV. a opravdu nejste stát. Vaše osobní zájmy nejsou totéž jako zájmy státu. Navíc vzhledem k tomu, že je jste obviněn z dotačního podvodu a vyšetřován evropskými auditory pro střet zájmů, tak je to právě naopak – Vaše zájmy jdou proti zájmům naší země.

Je mi až trapné školit Vás zde nejen ze základů diplomacie, ale i ze základů obyčejného slušného vychování. Odmítnout zbaběle schůzku s europoslankyní Hohlmeierovou, abyste ji následně mohl na oficiální tiskové konferenci vlády urážet, to je vrcholem hulvátství a projevem diplomatického slona v porcelánu. Udělal jste mezinárodní ostudu celé této zemi a vystavil paní Hohlmeierovou výhrůžkám, kterým v těchto dnech kvůli vyšetřování Vašich skandálů musí čelit. Paní Hohlmeierová se kvůli vyhrožování zabitím obrátila na německou policii a můžeme se jen domýšlet, jaké mezinárodní důsledky pro Českou republiku může celá záležitost mít. Dle jejích slov se s tím, co zde od Vás zažila, ještě nikdy nesetkala. A kompliment to rozhodně nebyl.

Vyzývám Vás, abyste se paní europoslankyni jasně a bez vytáček omluvil. Jakožto předseda vlády i jakožto muž. Už jen proto, aby se za Vás nemusely stydět nejen Vaše děti, ale i všichni čeští občané.

Markéta Pekarová Adamová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…