Pekarová Adamová (TOP 09): Je v našem společném zájmu pokračovat v spolupráci

01.12.2023 9:15 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová přijala předsedu slovenské Národní rady Petera Pellegriniho. Ten do Prahy přicestoval na svou první oficiální návštěvu od nedávno uskutečněných slovenských parlamentních voleb. Společné jednání se zaměřilo především na pokračující vzájemnou meziparlamentní spolupráci na vícero úrovních.

Pekarová Adamová (TOP 09): Je v našem společném zájmu pokračovat v spolupráci
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová včera ráno přijala předsedu Národní rady SR Petera Pelegriniho. „S panem předsedou jsme se jednoznačně shodli, že je v našem společném zájmu pokračovat dál v započaté oboustranné spolupráci jak na úrovni předsedů našich zákonodárných sborů, tak i v rámci meziparlamentní skupiny přátel Česka a Slovenska. Ta totiž stabilně patří k jedné z nejaktivnějších platforem pro podporu, kultivaci a prohlubování nadstandardních česko-slovenských vztahů,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10891 lidí

Předseda Pellegrini přicestoval do Prahy na svou první oficiální návštěvu České republiky od chvíle, kdy se ujal vysoké ústavní funkce v čele slovenského zákonodárného sboru. V rámci své návštěvy naší země se ještě setká s prezidentem Petrem Pavlem, předsedou Senátu Milošem Vystrčilem i premiérem Petrem Fialou.

„Z hlediska současné parlamentní diplomacie nás navíc pojí i proaktivní členství ve skupině zemí Slavkovského formátu. Na jeho půdorysu můžeme ještě spolu s naším rakouským protějškem Wolfgangem Sobotkou navázat na rovněž velmi slibně se rozvíjející multilaterální spolupráci. Ta se v poslední době soustřeďovala mimo jiné na realizaci společných rozvojových projektů ve strategicky klíčovém regionu západního Balkánu,“ dodala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Sorry, tak se podle toho chovej .............., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVierka , 01.12.2023 11:18:43
Už zítra neplivej na zvolenou politickou garnituru na Slovensku ! Nesoudná vyvolávačko konfliktů a hloupých gest s manýry řeznického psa. )))

|  5 |  0

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…