Pekarová Adamová (TOP 09): Jsem ráda, že je Amerika zpátky

25.05.2022 22:58

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová dnes přijala delegaci zahraničního výboru Sněmovny reprezentantů USA. Šlo o první osobní návštěvu z amerického Kongresu od propuknutí pandemie nemoci covid-19.

Pekarová Adamová (TOP 09): Jsem ráda, že je Amerika zpátky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Hlavní témata jednání byla transatlantická spolupráce, válka na Ukrajině a role USA během nadcházejícího předsednictví ČR v Radě EU. 

Anketa

Jste pro schválení „manželství pro všechny“?

3%
95%
hlasovalo: 17409 lidí

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová dnes společně se svými kolegy ze sněmovního zahraničního výboru a meziparlamentní skupiny přátel USA jednala s delegací zahraničního výboru Sněmovny reprezentantů Spojených států amerických.

„Hlavním tématem byla pochopitelně válka na Ukrajině. Američtí kolegové ocenili efektivitu naší humanitární pomoci válečným uprchlíkům i intenzivní vojenskou podporu vzdorující ukrajinské armádě. Bavili jsme se také o aktuálních prioritách nadcházejícího předsednictví ČR v Radě EU a o aktivní roli, kterou mohou Spojené státy v jeho rámci sehrát,“ uvedla krátce po schůzce předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová.

Jde o první návštěvu zástupců amerického Kongresu v ČR od propuknutí celosvětové nákazy onemocnění covid-19. „Prohlubování osobních vztahů s našimi spojenci na druhé straně Atlantiku je pro úspěšné řešení problémů, kterým společně čelíme, naprosto nepostradatelné. Jsem ráda, že je Amerika zpátky,“ dodala v narážce na známý výrok prezidenta USA Joe Bidena předsedkyně Markéta Pekarová Adamová.

Delegaci amerických kongresmanů do ČR vede předseda zahraničního výboru Gregory W. Meeks. Ten je historicky prvním Afroameričanem v této vlivné pozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…