Pekarová Adamová (TOP 09): Na vašem místě bych mlčela

07.07.2022 16:20

Projev na 30. schůzi Poslanecké sněmovny 7. července 2022 k možným korupčním skandálům uvnitř hnutí STAN.

Pekarová Adamová (TOP 09): Na vašem místě bych mlčela
Foto: Hans Štembera
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Děkuji za slovo. Vážený pane ministře, vážené kolegyně, vážení kolegové, zaznělo tady mnohé, tak jenom některá stručná fakta. 

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí
Co se týče této kauzy a TOP 09, tak jenom ve chvíli, kdy se někteří dle médií, dle uváděných informací, které jsou údajně z vyšetřovacího spisu, ta kauza jakkoli jenom dotkla našich členů, tak jsme okamžitě vyvodili zodpovědnost. To znamená politická rovina té věci byla taková, že kdokoli se tam jenom mihl - a chci podotknout, že nejsou ani vyšetřovaní, natož obviněni - tak skončili či byli odejiti. To je zcela jednoznačné vyvození politické zodpovědnosti. Policie nechť koná. Samozřejmě i my chceme, aby co nejdříve věc byla vyšetřena, aby všechny souvislosti z ní byly vyšetřeny a ti, kteří se dopustili trestných činů, tak aby také byli potrestáni zcela po právu tak, jak to má být.

Nicméně když tady od některých slyšíme, že je to kauza neuvěřitelných rozměrů, je z toho vytvářeno něco, co nemá jenom tu lokální pražskou úroveň, ale celostátní, tak si pojďme říci i ta fakta, která tady těmi řečníky často bývají zamlčena. Prostřednictvím předsedajícího k panu poslanci, obžalovanému poslanci Babišovi, byť tady teď není, tak si nejenom zameťte před vlastním prahem, ale možná si vypláchněte ústa dezinfekcí. Protože kdybyste u vás ve straně vyvozovali tu zodpovědnost úplně stejně, že jenom za to, že někdo se s někým obviněným potkal, tak ve vašem klubu to můžete rozpustit rovnou, protože vy jste obžalovaný a všichni vaši poslanci se s vámi potkávají. Takže rozpusťte klub hnutí ANO v takovém případě, když chcete stejný metr na všechny.

Mimochodem, když už jste, opět prostřednictvím předsedajícího, otevřel i téma devadesátek, tak já jsem si stoprocentně jistá, že jsem se nikdy nestýkala s lidmi, jako byli Krejčíř, Pitr, Mrázek. Můžete to samé zaručit i vy? Na vašem místě bych asi mlčela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.