Pekarová Adamová (TOP 09): S Německem by ČR měla jít všem příkladem a podporovat Ukrajinu

29.11.2023 11:02 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová vystoupila na vlivné berlínské mezinárodní konferenci o zahraniční politice Berlin Foreign Policy Forum. Ve svém příspěvku se zaměřila na aktuální proměny a výzvy světového uspořádání a apelovala na pokračování v koordinované podpoře Ukrajiny bránící se ruské agresi. Svou pracovní cestu po Německu pak zakončila setkáním se spolkovými zákonodárci.

Pekarová Adamová (TOP 09): S Německem by ČR měla jít všem příkladem a podporovat Ukrajinu
Foto: Repro Twitter
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny ČR Markéta Pekarová Adamová draží pero, kterým se podepsal Petr Pavel

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová vystoupila v panelové debatě v rámci odborné mezinárodní konference Berlin Foreign Policy Forum. Debata se zaměřovala na naléhavé zahraničně-politické otázky související s aktuálními proměnami mezinárodního uspořádání.

„Kroky, které jsme ještě nedáváno považovali v našich podmínkách za nemožné, se podařilo uskutečnit během několika měsíců. Podařilo se nám výrazně snížit naši závislost na ruských surovinách. Začali jsme také Ukrajině poskytovat sofistikované zbraňové systémy a bezprecedentní množství finanční pomoci. Neméně důležité je, že se EU rozhodla udělit Ukrajině a Moldavsku status kandidátské země a že se po dlouhých letech útlumu urychlil přístupový proces na západním Balkáně,“ uvedla ve svém příspěvku předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Od svého založení v roce 2011 se Berlin Foreign Policy Forum stalo jednou z nejvlivnějších platforem v oblasti zahraniční politiky. Každoročně totiž do hlavního města Německa přivádí vysoce postavené politiky, zástupce vlád, diplomaty, akademiky i novináře, aby spolu diskutovali o zahraničněpolitických výzvách pro Evropu.

„Po počátečním úspěchu se ovšem zdá, že nám už začíná docházet dech. Obávám se, že jsme poněkud zpohodlněli a začali věřit, že konflikt na Ukrajině je zvládnutelný a nepředstavuje už existenční hrozbu. Výsledkem je, že nedodáváme tolik zbraní a munice, kolik vzdorující Ukrajinci potřebují,“ sdělila dále předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová a dodala: „Před pár dny jsem se vrátila z Kyjeva. Situace je tam opravdu vážná. Byli jsme svědky nejmasivnějšího dronového útoku od začátku loňské agrese. Ukrajinci naléhavě potřebují naši podporu – politickou, finanční i vojenskou. Zde by se Německo, Česká republika i další obdobně smýšlející země v regionu měly koordinovat a všem ostatním jít příkladem.“

Na závěr své dvoudenní pracovní cesty po Německu se paní předsedkyně ještě setkala se skupinou zákonodárců Spolkového sněmu SRN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Markétko, kdo vám brání posílat na UA celý svůj plat předsedkyně poslanecké, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseročníkjenapadesít , 29.11.2023 11:56:43
sněmovny včetně náhrad???

|  14 |  0

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…