Pekarová Adamová (TOP 09): Senát již mnohokrát prokázal svou důležitost

13.04.2022 11:56 | Tisková zpráva

TOP 09 schválila první pětici kandidátů do Senátu, kandidovat budou Pirk, Czernin nebo Růžička.

Pekarová Adamová (TOP 09): Senát již mnohokrát prokázal svou důležitost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Výkonný výbor TOP 09 schválil první pětici kandidátů pro letošní volby do Senátu. Kandidovat za TOP 09 bude v obvodu č. 22 – Praha 10, Dubeč, Štěrboholy kardiochirurg a emeritní přednosta Kardiocentra IKEM Jan Pirk, v obvodu č. 37 – Jičín senátor a první místopředseda TOP 09 Tomáš Czernin, v obvodu č. 25 – Praha 6 první místopředseda Senátu Jiří Růžička, v obvodu č. 7 – Plzeň-město starosta Přeštic Karel Naxera a v obvodu č. 31 – Ústí nad Labem ředitel gymnázia Alfréd Dytrt.

Ambicí TOP 09 je i nadále rozvíjet spolupráci s koaličními partnery pod značkou SPOLU.  To platí nejenom pro letošní volby do Senátu, ale tak pro volby komunální. Další kandidáty bude postupně schvalovat výkonný výbor TOP 09 v nadcházejícího týdnech.

„Senát již mnohokrát prokázal svou důležitost jako pojistka demokracie, a proto jsme věnovali velký důraz na výběr kvalitních kandidátů. Jsem velmi ráda, že mohu představit prvních pět z nich. Kromě kolegů Tomáše Czernina a Jiřího Růžičky, kteří svůj senátorský mandát obhajují do voleb vysíláme špičkového kardiochirurga, pana profesora Pirka, úspěšného starostu Karla Naxeru nebo ředitele gymnázia v Ústí nad Labem Alfréda Dytrta. Jsem přesvědčena, že všichni tito kandidáti budou důstojně reprezentovat své voliče a dokáží v Senátu uplatnit své bohaté zkušenosti z praxe,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Za šest let v Senátu jsem se jasně přesvědčil o důležitosti horní komory pro svobodnou a demokratickou společnost v České republice. V okamžicích, kdy často udávaly tón české zahraniční politiky pochybné a podezřelé vlivy z okolí Pražského hradu, to býval často právě Senát, který zachraňoval České republice reputaci u našich partnerů. Byl to jasný důkaz mylnosti tvrzení populistů o tom, že horní komora Parlamentu pozbývá smyslu. Jako předseda senátní stálé komise pro krajany žijící v zahraničí i člen výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost jsem se v posledních letech snažil odvádět co nejlepší práci pro Českou republiku. A velmi rád bych na tuto práci navázal i v dalším období,“ říká 1. místopředseda TOP 09 a senátor Tomáš Czernin, který mandát obhajuje v okrsku číslo 37 v Jičíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…