Pekarová Adamová (TOP 09): Státy by měly soupeřit na poli tvořivosti, podnikavosti a inovací

20.03.2022 9:15 | Aktualizováno

Delegace vedená předsedkyní Sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou se zúčastní českého Národního dne v rámci světové výstavy EXPO 2020 v Dubaji.

Pekarová Adamová (TOP 09): Státy by měly soupeřit na poli tvořivosti, podnikavosti a inovací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Na programu je též setkání s předsedou zákonodárného sboru Spojených arabských emirátů, účast na podnikatelském fóru a podpis memoranda o meziuniverzitní spolupráci.

„Podstata světové výstavy tkví v myšlence, že státy by mezi sebou měly soupeřit výhradně na poli tvořivosti, podnikavosti a inovací, nikoliv na poli válečném,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová

. Delegace vedená paní předsedkyní sestává dále z místopředsedy Poslanecké sněmovny Jana Skopečka a předsedy zahraničního výboru Marka Ženíška. Dalšími účastníky jsou delegace ministerstva zahraničních věcí, Akademie věd reprezentované její předsedkyní profesorkou Evou Zažímalovou, Univerzity Karlovy v čele s děkanem 1. lékařské fakulty profesorem Martinem Vokurkou a sedmnáctičlennou podnikatelskou misí Hospodářské komory ČR. Na místě budou navíc zástupci Zlínského kraje, města Brna a Solární asociace. „Jedním z důležitých cílů naší cesty je pomoci českým podnikatelům proniknout na místní trh a podpořit navázání nových obchodních partnerství v arabském regionu,“ dodala předsedkyně Markéta Pekarová Adamová.

Anketa

Vede si Petr Fiala ve funkci premiéra dobře?

4%
95%
hlasovalo: 69686 lidí

Hlavním bodem pracovního programu sněmovní delegace na Všeobecné světové výstavě EXPO 2020 bude aktivní účast na slavnostním zahájení Národního dne v centrálním pavilonu Al-Wasl v pondělí 21. března, tedy v první jarní den. To je nanejvýš symbolické, protože národní pavilon České republiky nese název Czech Spring. Po úvodních proslovech bude následovat vystoupení Filharmonie Bohuslava Martinů.

Předsedkyně Sněmovny se navíc v Dubaji osobně setká se svým emirátským protějškem – předsedou Federální národní rady Saqrem Gobashem. Jedním z témat jejich společného jednání by měla být i strategická otázka energetické soběstačnosti. Paní předsedkyně rovněž zahájí podnikatelské fórum, které je věnováno českým chytrým řešením v oblasti udržitelné energie a čisté mobility. V neposlední řadě se zúčastní i podpisu memoranda o budoucí spolupráci mezi 1. lékařskou fakultou UK a College of Medicine Univerzity v Al Ain.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.