Pekarová Adamová (TOP 09): Zdanění náhrad církvím je jen laciným populismem

11.10.2018 21:32

Komentář na facebookovém profilu k výrokům ministryně Schillerové

Pekarová Adamová (TOP 09): Zdanění náhrad církvím je jen laciným populismem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

„Je třeba zdanit církve, máme analýzu“, řekla paní ministryně Schillerová před celou Poslaneckou sněmovnou. Dneska Seznam zprávy zveřejnily, že žádná taková analýza neexistuje, což přiznal také její úřad poté, co se snažil tento dokument 15 dní "hledat".

Tahle zjevná lež by byla ve většině západoevropských zemí důvodem k rezignaci ministra. U nás se ovšem neodstupuje ani v případě trestního stíhání, takže nelze předpokládat, že by z tohoto lživého prohlášení vyvodil kdokoli nějakou odpovědnost. Můžeme být nakonec rádi, že nebyla povolána paní Kleslová, nově asistentka pana poslance Nachera. Peroutkův článek „našla“ jako jediná, analýza by pro ni byla hračka.

Jedno pozitivum lze ale najít. V podstatě jde v tomhle případě o přiznání, že zdanění náhrad církvím je jen laciným populismem, jak je tomu u současné vlády zvykem. TOP 09 samozřejmě trvá na tom, že zdanění církevních restitucí je protiústavní a nemravné.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…