Peksa (Piráti): Reakce na Rajchlovy nemístné a nebezpečné lži

23.02.2024 8:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k válce na Ukrajině.

Peksa (Piráti): Reakce na Rajchlovy nemístné a nebezpečné lži
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

Není tomu tak dávno, co mi pod několik příspěvků naběhl pan Rajchl a začal tam se svými následovníky šířit nepravdy, tak jak to ostatně bravurně umí. Chtěl bych proto na některé jeho nemístné a nebezpečné lži, kterými vás straší, reagovat a uvést věci na pravou míru.

Dnes se zaměřím na jeho výrok o Ukrajině:

Volodymyr Zelenskyj je demokraticky zvoleným politikem, který v roce 2019 zvítězil v prezidentských volbách - získal v nich přes 73 % hlasů. USA (ale taky EU) Ukrajině v současnosti pomáhají v obranné válce proti Rusku. Ukrajinci totiž už dva roky den co den bojují proti ruské agresi a bojují mimo jiné za evropské hodnoty i bezpečí nás všech v Evropě.

Prezident Zelenskyj ale není pod ničí kontrolou, ani není Spojenými státy placený. Je dobré si vzpomenout, kdo byl v roce 2019 prezidentem. Ano, byl to Donald Trump, který Zelenského spíš vydíral a snažil se s ním manipulovat. (Takhle nasazení loutkového politika nevypadá, co myslíte?)

Bezpečnost Ukrajiny má pro NATO a jeho členské státy velký význam. Aliance plně podporuje právo Ukrajiny na sebeobranu a její právo zvolit si vlastní bezpečnostní opatření. Třetí světovou a jadernou válkou straší a vyhrožují jen Putin a jeho spolupracovníci, kteří jsou navíc odpovědní za přesouvání ruských vojenských sil do blízkosti hranic EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nevím, co ten Peksa šňupe,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegoliard , 23.02.2024 13:14:06
ale nemístné a nebezpečné lži jsem vždy slyšel od Pirátů a jejich mluvčího Michálka. Rajchl naopak upozorňuje na to, proti čemu by měla tato společnost bojovat. Ale Pirátům jde stejně o koryta, jako ostatním stranám pětidemolice a budou si hrát na ty vyvolené, i když jsou jen do počtu likvidace českého národa.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Gawlas (ČSSD): Bruselská tzv. podpora jádra = absurdní kocourkov

15:14 Gawlas (ČSSD): Bruselská tzv. podpora jádra = absurdní kocourkov

Dostavba dalších bloků v Dukovanech a Temelíně podle bruselského diktátu je ekonomický nesmysl.