Pernica (KSČM): Já a jen já

14.05.2018 11:49

Já a jen já - i tak by se dalo hodnotit vystupování místopředsedy ČSSD a hejtmana Pardubického kraje Netolického v posledních dnech.

Pernica (KSČM): Já a jen já
Foto: KSČM
Popisek: Emil Pernica

I tak by se dalo hodnotit vystupování hejtmana Pardubického kraje. Nejmladší a ,,nejchytřejší“ hejtman si vůbec nezadá kdysi se stejně ambiciózním Haškem. Pýcha holt předchází pád. Martin Netolický se hluboce mýlí ve svých postojích a to i v rámci důvěry vládě. ČSSD a ANO nemá k jejímu získání dostatečný počet hlasů. A pokud se KSČM rozhodne vládu tolerovat bude to pouze za předpokladu, že v programovém prohlášení vlády budou ukotveny požadavky, které byly předloženy. KSČM své body specifikovala na základě znalosti potřeb občanů. Poslanci KSČM stejně jako jiní mají právo hodnotit a vyjadřovat se k těm, kteří usednou do ministerských křesel. Protože i na tom záleží, jak bude naplňován a realizován vládní program. Současná vláda bez důvěry působí podivným dojmem i v zahraničí. Martin Netolický by si měl uvědomit, že jeho rádoby razantní vystupování k ničemu dobrému nepřispívá.



Politika je především o kompromisech a to na všech úrovních, zvláště při prosazování zákonů ve sněmovně. Nutno podotknout, že Netolický není poslanec za ČSSD. Hlasy poslanců KSČM nejsou na prodej. To co z jednotlivých bodů naši poslanci prosazují je v přímém souladu s požadavky občanů a jejich potřebami. Možná by nebylo na škodu, kdyby se hejtman Pardubického kraje seznámil s jejich názory a méně se snažil prosazovat vlastní pocity. KSČM je jednou z parlamentních stran a o tom rozhodli občané.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…