Pernica (KSČM): Nepodléhejme manipulaci

16.11.2018 10:57

Všichni potřebujeme především klid, pocit jistoty do dalších dnů.

Pernica (KSČM): Nepodléhejme manipulaci
Foto: KSČM
Popisek: Emil Pernica

Všichni potřebujeme především klid, pocit jistoty do dalších dnů. Je třeba řešit konkrétní problémy, které trápí nás všechny, ať už se jedná o stále se zvyšující ceny potravin, zdražení bytů, které jsou pro mladé občany nedostupné, stejně jako vyřešení problémů s dosahem na praktické lékaře, kterých na regionech neustále ubývá. Problémy máme s opravami komunikací zejména nižších tříd a před nastávající zimou k jejich opravám již pravděpodobně ve větší míře ani nedojde. Chybí nám místa ve školkách a pomalu a jistě se obnovují kdysi neuváženě rušené jesle. Naše populace stárne a senioři by uvítali větší počet domovů s pečovatelskou službou či dovozu obědů a zlevnění doplatků na léky.

Přestože se nám daří naplňovat jednotlivé body volebního programu je stále před námi velký kus práce. Proto je nepochopitelné budování různých kauz, které někteří v touze po moci neustále rozvíjejí. Problémy, které dnes řešíme zavinily především pravicové vlády. Dnes se spojil jakýsi podivný parlamentní blok a žádá vyslovení nedůvěry vládě. Když si přeložíme jejich požadavky jde o další destabilizaci země. KSČM prosadila mnoho ze svého programu, ať už se jedná o zvýšení důchodů, zvýšení platů, úhradu prvních tří dnů nemocenské, snížení cen jízdného pro studenty a seniory, snaží se zabránit dalšímu navyšování financí na zahraniční vojenské mise a rozhodně nesouhlasí s účastí našich vojáků na válečných operacích. Spojenectví ODS, KDU – ČSL, STAN, TOP 09, pirátů a SPD je podivnou aktivitou, ze které jasně vystupuje touha po uchvácení moci.

Většina občanů si nepřeje mimořádné parlamentní volby. Přesto však jedinci toužící po manipulaci s veřejným míněním se pokouší rozvrátit klid a místo práce nastolit období nejistoty a obav z budoucnosti. Žijeme v právním státě a ponechme tedy na orgánech činných v trestním řízení, aby tzv. kauzu Babiš vyšetřily.

V poslední době se naše ekonomika vzpamatovala a došlo k razantnímu snížení nezaměstnanosti. Tyto vládní šarvátky způsobují pouze nevěrohodnost, jak doma, tak i v zahraničí a to může mít vliv na další osud naší země a jejich občanů.

Věřme tedy, že dojde k právnímu vyřešení této kauzy a jejími promotéry nebudou pravicoví poslanci, kteří přivedli naši republiku i občany do problémů, které budeme ještě několik let napravovat. Navíc jaksi pozapomněli na své vlastní prohřešky, podivné prodeje a privatizace, které připravily lidi o práci a stát o miliardy korun.

Bc. Emil Pernica, zastupitel města Blansko a předseda OV KSČM

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice