Peruth (ANO): Hazard pokvete dál, již však bez peněz městu

29.12.2014 12:51

Od nového roku vejde v účinnost vyhláška, která zakazuje hazardní hry na celém území města Rakovník. Tuto vyhlášku vydalo bývalé vedení města v roce 2011. My jako hnutí ANO podporujeme účinnou regulaci, ne úplný zákaz.

Peruth (ANO): Hazard pokvete dál, již však bez peněz městu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

Nechceme herny u škol, v historickém centru a jako součást restaurací. Také nechceme, aby díky úplnému zákazu město přicházelo o miliony korun ročně, které z heren putují do městské kasy. Nechceme, aby nám ve městě vznikly ilegální herny, kvůli celoplošnému zákazu hazardu. V současné době jednáme, jak se zástupci loterijních společností, tak s našimi koaličními partnery o možné podobě nové vyhlášky týkající se hazardu.

K tématu se vyjádřil Milan Peruth:

"Připravit naše město o miliony korun a zároveň napomoci ke vzniku nových heren, to je husarský kousek bývalého vedení města, který vejde v účinnost od 1.1.2015.

Koalice ODS a Společně pro Rakovník podpořila v roce 2011 vyhlášku, kterou zakazuje většinu hazardních her v katastrálním území města Rakovník. Rozhodnutí, které na první pohled působí preventivně proti novým hráčům a snižuje kriminalitu, však přináší reálné nevýhody a hrozby. Tímto rozhodnutím město přijde ročně bezmála o 8 milionů korun, které poplatky z hazardu přinášely.

Místo toho, aby byly automaty a jiné hazardní hry z města vytlačeny, dochází naopak k opačnému efektu. Současné VLT automaty budou pravděpodobně nahrazovány tzv. kvízomaty, které pracují na podobném principu jako VLT automaty, jen s tím rozdílem, že dělají z hráčů žebráky mnohem rychleji. Tyto "kvízomaty", které se nyní v Rakovníku testují. Fungují mimo loterijní zákon, a proto z jejich provozování neplynou městu žádné finanční prostředky.

Držím proto palce novému vedení města, při nápravě toho, co, jejich předchůdci napáchali."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.