Peštová (ANO): To už je na prášky, ty vaše pozměňovací návrhy, pane poslanče

19.05.2023 19:02

Projev na mimořádné 66. schůzi Poslanecké sněmovny 19. května 2023 k vládním návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích.

Peštová (ANO): To už je na prášky, ty vaše pozměňovací návrhy, pane poslanče
Foto: MŽP
Popisek: Berenika Peštová

Já děkuji za moje dvě minuty. Chtěla bych tedy reagovat na pana poslance Michálka. Pane poslanče, když se tady ve středu odvolával pan Köppl, tak mi tady paní poslankyně místopředsedkyně Richterová říkala, jak vy ctíte ty zákony a jak je dodržujete a jak je to ta vaše priorita. Tak mi tedy vysvětlete, proč opravdu za každou cenu si musíte najít nějaký nosič, ke kterému prostě musíte dát tento váš pozměňující návrh. A je vám to úplně jedno, jak je to zákon! To je něco, jako kdybych já řekla, že mám zákon o vodách a do toho zákona o vodách dám zákon o ovzduší pozměňujícím návrhem, a oba dva zákony se vlastně týkají životního prostředí, tak je to přece úplně jedno! Vždycky si nějaký ten příběh najdu! To je prostě ta vaše filozofie. Vy už trpíte takovou obsesí tím Babišem, ale takovou obsesí! Já jsem se jenom chtěla zeptat, jestli už jste navštívil nějaké odborné lékaře, protože to už je opravdu na nějaké léky! To není normální, protože opravdu vy jdete do každého zákona, který se vám hodí a který malinko připomíná - malinko připomíná to, co vy potřebujete, tak tam narvete váš pozměňující návrh! Já říkám, to už není normální. Děkuji. (Potlesk poslanců hnutí ANO 2011.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…