Peštová (ANO): Vondrák a Macura by měli opustit řady hnutí ANO

08.02.2023 6:31 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k otázkám ČRo.

Peštová (ANO): Vondrák a Macura by měli opustit řady hnutí ANO
Foto: MŽP
Popisek: Berenika Peštová

Zde tři otázky, které mi byly položeny Českým rozhlasem. Zjišťuji, že se v médiích objevují vytržené části z mých odpovědí.

1) Jak byste zhodnotila prezidentskou kampaň Andreje Babiše? Máte pocit, že se vedla v pozitivním duchu, jak avizoval?

2) Jak se stavíte k některým kritickým hlasům uvnitř hnutí ANO, například Tomáš Macura a Ivo Vondrák? Měli by v hnutí zůstat?

3) Podpořila byste vznik sněmovní vyšetřovací komise, která by se zabývala hospodařením a fungováním Pražského hradu, jak navrhuje lidovec Šimon Heller?

Moje odpovědi.

1) Z počátku byla kampaň vedena umírněně. Bohužel čím blíže k termínu voleb a s čím dál tvrdším tlakem médií (především české televize) a i pana Pavla, se kampaň vyhrocovala. 

2) Můj názor je poměrně tvrdý. Tito pánové by měli opustit řady hnutí ANO a to ve všech směrech. Tedy vzdáti se nejen členství, ale i veškerých funkcí z toho vyplývajících (poslanec, zastupitel, hejtman i primátor). Dle mého názoru měli pánové dostatek času i příležitostí si svoji případnou změnu stanoviska předsednictva vydiskutovat po oznámení kandidatury. Je dle mého názoru nepřijatelné, aby místopředseda hnutí vystupoval s názorem, že jeho předsedu mají odsoudit a že jej volit nebude. Měl vystoupit z hnutí a pak ať si svůj názor prosazuje.

3) Pravděpodobně ne, myslím si, že různé animozity mezi čelními politickými představiteli by měli být prezentovány navenek až po získání skutečných výsledků auditů případně policejních šetření. Domnívám se, že prezentovat nějaké kuloární řeči k postu prezidenta a jeho úřadu, jsou nepatřičné. To zavání vyřizováním osobních účtů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

S těmi křiváky , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseblade , 08.02.2023 9:02:06
z ANO, Vondrákem a Macurou má svatou pravdu, volit si může každý koho chce, volby jsou tajné, ale zapojit se aktivně do volební kampaně protistrany to je morální dno. Pánové jaksi zapomněli, že do těch funkcí se vyšplhali po zádech Babiše a za peníze ANO.

|  5 |  1

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.