Petera (ČSSD): Kraj bude dál podporovat nymburské basketbalisty

31.12.2014 17:14

Společný úspěšný projekt Středočeského kraje, Basketbalu Nymburk a nymburské Střední odborné školy a Středního odborného učiliště bude i nadále pokračovat.

Petera (ČSSD): Kraj bude dál podporovat nymburské basketbalisty
Foto: red
Popisek: Miloš Petera, hejtman a předseda středočeské ČSSD

„Na letošním posledním zasedání Rady kraje jsme odsouhlasili pokračování spolupráce až do roku 2018 i roční příspěvek na činnost a provoz basketbalového centra mládeže Nymburk v roce 2015. Jsem za to rád, protože nymburští basketbalisté výborně reprezentují náš kraj. Zároveň chápu podporu a provozování sportu jako jednu z možností, jak předejít nežádoucí činnosti dětí a mladistvých,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera.

Sportovní centrum mládeže Nymburk existuje od roku 2010 a vychovává úspěšné reprezentanty ČR v basketbalu. Všechna družstva jsou účastníky nejvyšších basketbalových soutěží. Mezi největší úspěchy patří dvě druhá místa v nejprestižnější kategorii mládeže do 19 let. Centrum nyní navštěvuje 116 sportovců všech věkových kategorií a přes 20 organizačních pracovníků a trenérů. Spolupracuje se základními a středními školami a dokázalo tak dosud zapojit na 200 žáků do pravidelné sportovní přípravy.

Nejbližší příležitost fandit basketbalistům bude na začátku ledna. V Nymburce proběhne od pátku 2. ledna do neděle 4. ledna 2015 basketbalový turnaj Crystal Bohemia Cup 2015. „Jde o 4. ročník této soutěže a rád bych na něj pozval všechny, kteří po Vánocích budou chtít zakusit něco jiného než jen sledování televize. Věřím, že turnaj nabídne skvělé basketbalové zážitky a ten správný adrenalin při fandění. Já, jakožto nymburský patriot, budu fandit místním,“ uvedl hejtman Miloš Petera, který turnaji udělil záštitu.

Zápasy se budou konat v hale Základní školy Komenského v Nymburce, přičemž slavnostní vyhlášení výsledků proběhne v neděli 4. ledna v 14:45. Soupeřit mezi sebou budou české, slovenské a japonské týmy. Pořadatelem akce je Basketbalová akademie Nymburk, ČEZ Basketbal Nymburk a Česká basketbalová federace.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…