Petera (ČSSD): Z hlediska imisí půjde o málo významný nárůst

14.05.2018 18:29

Dvacetikilometrový úsek D6 na Rakovnicku dostal souhlasné stanovisko EIA.

Petera (ČSSD): Z hlediska imisí půjde o málo významný nárůst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Petera

Radní Středočeského kraje vydali souhlasné stanovisko k výstavbě zhruba dvacetikilometrového úseku dálnice D6 od Krušovic po Hořovičky. Výstavba je podle nich v pořádku z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) a není ani v rozporu s územním plánem.

„Dokumentace byla doplněna odbornými studiemi, ze kterých vyplývá, že z hlediska imisí půjde o málo významný nárůst a po realizaci navržených protihlukových opatření nedojde ani k překročení hygienického limitu hluku z provozu dálnice,“ uvedl Miloš Petera, náměstek hejtmanky pro oblast životního prostředí a zemědělství (ČSSD).

Jedná se o výstavbu a provoz dálnice D6 v úseku o celkové délce cca 20,8 km. Stavba začíná na cca 42 kilometru za obcí Krušovice a končí na zhruba 63 kilometru. Zahrnuje také obchvat v Hořovičkách, který je navržen jako novostavba čtyřpruhové dálnice. Součástí záměru je výstavba hlavní trasy, mostních objektů na dálnici i přes dálnici, mimoúrovňových křižovatek, realizace protihlukových opatření, úprav ostatních komunikací a odpočívky Kolešov.

Hlavní stavba se nachází v koridoru vymezeném v Zásadách územního rozvoje Středočeského kraje. A ani vedlejší stavby nacházející se úplně nebo jen z části mimo tento koridor nejsou v rozporu s územními plány příslušných obcí (Krušovice, Nesuchyně, Děkov, Hořovičky a Kolešov).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…