Pilc (Svobodní): Vyděračství Evropské komise

16.02.2015 10:19

Evropská komise v podstatě vydírá českou vládu, když říká, že nebude blokovat přidělování evropských dotací, pokud bude v Česku pokračovat proces v provádění služebního zákona.

Pilc (Svobodní): Vyděračství Evropské komise
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Opět se hezky ukázalo, kdo je tady pánem. Česká republika odvádí peníze českých daňových poplatníků do Bruselu, v Bruselu se rozhodne, jak bude s těmito penězi naloženo a pošlou se zpátky do České republiky. Brusel kontroluje nakládání s těmito penězi a případně uvaluje sankce. Dotace nebo její část se v některých případech musí vracet zpět do Bruselu.

Fanoušci Evropské unie jásají, že Česká republika dostává z Bruselu výrazně více peněz, než kolik jich tam posílá. V průměru asi něco přes 30 miliard korun ročně (pro srovnání: velikost státního rozpočtu ČR se pohybuje někde v oblasti 1,1 bilionu, tedy 1 100 miliard korun). Je důvod jásat? Jenom na příspěvcích na konkurence neschopné zdroje elektrické energie (takzvané obnovitelné) však musíme doplácet ještě vyšší částku. A to je jen jeden příklad. Členství v EU se nám tak rozhodně nemůže vyplatit. A prosím, nesnažme se tvrdit, že svobodné cestování a svobodný mezinárodní obchod je vynález Evropské unie a že je možný jenom díky Evropské unii.

Máme tohle zapotřebí?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce