Pilný (ANO): Když se sáhne na internet, objeví se bouře proti omezování svobody

13.04.2016 12:41

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 4. 2016

Pilný (ANO): Když se sáhne na internet, objeví se bouře proti omezování svobody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Pilný, lídr ANO za Královéhradecký kraj

Dobré ráno, kolegyně a kolegové.

Chtěl bych jenom říct, že internet je součástí společnosti, která samozřejmě významně ovlivňuje život po všech stránkách. Internet žije do značné míry z reklamy. Všechny tyhle společnosti žijí z reklamy, a to procento reklamy v portfóliu se neustále zvyšuje. Je tedy přirozené, že se snaží společnosti, které provozují internet, tohle to nějakým způsobem bránit. Ale někde je nějaká hranice, kterou regulují zákony. A vždycky, když se sáhne na něco na internetu, tak se objeví obrovské bouře jako omezování svobody na internetu a podobně. Ale je potřeba také říct, že tady žije nějaká společnost a ta těmi zákony musí být nějakým způsobem regulována. Budeme připouštět v rámci svobody na internetu dětskou pornografii a další věci?

Pokud porušuje provozovatel zákon, tak samozřejmě musí být v zákoně nějaké opatření, aby to nemohl dělat. Pochopitelně, že u těch internetových providerů je to problém, protože když Evropská komise přijala pravidlo právo být zapomenut, to znamená pokud jsou tam nějaké zmínky na internetu, které se vám nelíbí, tak mají být vymazány, je to technicky velmi obtížné, nebo vůbec možná neproveditelné. Ale je potřeba tenhle ten proces zahájit. Internet není médium, které v rámci svobody se vymyká všemu. To není prostě možné vzhledem k tomu, že v dnešní době, a týká se to i ekonomiky, internet hraje obrovskou roli a musí být podřízen pravidlům, která platí pro zbytek společnosti a která platí pro reálný svět. Ty musí platit i v tom světě virtuálním.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…