Piráti: Facebook je jeden z nejhorších šmírovacích systémů současnosti

02.10.2016 8:29

Česká pirátská strana na Facebooku

Piráti: Facebook je jeden z nejhorších šmírovacích systémů současnosti
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Vážení příznivci Pirátů!

Jak jistě víte, Česká pirátská strana spoléhá od svého založení na podporu lidí, ke kterým se informace o naší činnosti dostanou od souseda, kolegy nebo kamaráda. Opíráme se o svobodné sdílení informací mezi lidmi a právě sociální sítě a jejich využití v kampani je naše doména.

Facebook ale bohužel přestává být sociální sítí, kde se názory lidí virálně šíří. Šíření informací po Facebooku je naopak čím dál závislejší na penězích vražených do facebookové reklamy.

Piráti se dlouhodobě placení facebookové reklamy spíše vyhýbají a pro tyto krajské volby platí facebookovou reklamu jen několik krajských sdružení Pirátů, centrálně žádnou facebookovou reklamu neplatíme. Máme k tomu řadu ideologických i praktických důvodů.

Facebook je jeden z nejhorších šmírovacích systémů současnosti, který cenzuruje soukromé zprávy a ukládá na své servery i zprávy, které ani neodešlete. Placení za reklamu navíc vaše stránky dostane do začarovaného kruhu, kdy musíte platit čím dál víc, aby se o vás vůbec někdo dozvěděl.

Místo toho se proto obracíme na vás. Obracíme se na každého jednotlivce, kterému není neutěšená politická situace v České republice lhostejná, a žádáme vás o podporu. Stále ještě je možné poslat přes Facebook zprávu do světa tak, aby se dostala ke statisícům lidí, ale už to není zdaleka tak snadné jako tři roky zpátky.

Prosíme vás proto, abyste se zaškrtli jako účastníci naší volební události pro krajské volby, abyste pozvali své přátele k účasti a abyste událost sdíleli. Hlavně ale vezměte pár kamarádů a k volbám 7. nebo 8. října přijďte. Máme jedinečnou šanci dostat Piráty na politickou mapu České republiky. Pro celostátní politickou stranu čtyři zastupitelé v Praze nestačí, je potřeba zastoupení po celé republice.

Ještě jednou díky za zvaní přátel, sdílení, podporu i hlasy

Vaši Piráti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…